Pyszne mięsko na świąteczny obiad

Oceń ten przepis!

5/5 5 20 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz. 35 min.

  • Porcje 10

5/5 5 20 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Schab kroimy na 10 plasterków i rozbijamy tłuczkiem.
  2. Pieczarki i cebulę kroimy na plasterki i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju.
  3. Zwijamy roladki i spinamy wykałaczkami.
  4. Do przysmażonych pieczarek dodajemy mięso mielone, jajko i doprawiamy do smaku pieprzem i solą, wszystko razem mieszamy. Na rozbity schab dajemy po łyżce farszu i rozsmarowujemy.
  5. Jajko roztrzepujemy. Bułkę tartą mieszamy z mąką. Najpierw roladki obtaczamy w jajku, potem w bułce wymieszanej z mąką i podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Podsmażone roladki układamy na formie do pieczenia, podlewamy olejem i odrobiną wody.
  6. Pieczemy około godziny w temp. 180 stopni. Roladki podajemy z ziemniakami i dowolną surówką.

Opis przepisu:

Przygotuj pyszne mięsko na świąteczny obiad. Do przygotowania farszu potrzebujesz pieczarek, cebulki, mielonego mięsa, oraz przypraw. Składniki na farsz podsmaż na patelni, a następnie nałóż na rozbity plaster schabu i zroluj. Tak przygotowane roladki możesz spiąć wykałaczkami i panierować w jajku i bułce tartej połączonej z mąką. Smaż soczyste roladki z dwóch stron, a następnie przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz. Wspaniały szybki, a zarazem pożywny obiad jest już gotowy! Wykonaj pyszne roladki w Swoim domu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?