1

2

Przepisy

Śledzie w sosie czosnkowo-śmietanowym

5/5 5 3 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 4 porcje

553 calories kalorie: 553 kcal / porcja

Przekąska do smażonych ziemniaków lub pieczywa - śledzie w sosie czosnkowo-śmietanowym. Z czerwoną cebulą, musztardą i ziołami prowansalskimi. Pysznościowe! Można udekorować zieleniną oraz koktajlowymi lub suszonymi pomidorami. Uwaga: trzeba moczyć godzinę w wodzie, a potem kilka godzin w zalewie.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety śledziowe mocz w wodzie przez 1 godzinę, odsącz i pokrój w romby.
  2. Sos czosnkowy połącz ze śmietaną.
  3. Cebulę obierz i pokrój.
  4. Ocet połącz z olejem, musztardą, cukrem, cebulą, ziołami prowansalskimi i pieprzem.
  5. Filety zalej zalewą i odstaw na kilka godzin.
  6. Śledzie wyjmij z zalewy wraz z cebulą, polej sosem czosnkowym.
  7. Podawaj z ziemniakami smażonymi lub pieczywem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: