Śledzie w sosie czosnkowo-śmietanowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 17 min.

  • Oczekiwanie 4 godz.

  • Porcje 4

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety śledziowe mocz w wodzie przez 1 godzinę, odsącz i pokrój w romby.
  2. Sos czosnkowy połącz ze śmietaną.
  3. Cebulę obierz i pokrój.
  4. Ocet połącz z olejem, musztardą, cukrem, cebulą, ziołami prowansalskimi i pieprzem.
  5. Filety zalej zalewą i odstaw na kilka godzin.
  6. Śledzie wyjmij z zalewy wraz z cebulą, polej sosem czosnkowym.
  7. Podawaj z ziemniakami smażonymi lub pieczywem.

Opis przepisu:

Przekąska do smażonych ziemniaków lub pieczywa - śledzie w sosie czosnkowo-śmietanowym. Z czerwoną cebulą, musztardą i ziołami prowansalskimi. Pysznościowe! Można udekorować zieleniną oraz koktajlowymi lub suszonymi pomidorami. Uwaga: trzeba moczyć godzinę w wodzie, a potem kilka godzin w zalewie.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?