Żeberka miodowo-musztardowe

Oceń ten przepis!

4/5 4 24 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 4

4/5 4 24 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Żeberka pokrój na paski z jedną kością. Posmaruj miodem i musztardą.
  2. Oprósz żeberka przyprawą POMYSŁ NA ... i przełóż do woreczka zamieszczonego w opakowaniu (przy wyjmowaniu opakowania, uważaj by nie zgubić zapinki).
  3. Woreczek zapnij dokładnie zapinką, rozprowadź przyprawę i włóż woreczek do naczynia do zapiekania. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 60 minut.
  4. Woreczek przetnij i pozostaw na chwilę do odparowania. Żeberka podawaj z ziemniakami z wody i sałatką z ogórka kiszonego.

Opis przepisu:

Dla miłośników kuchni polskiej: doskonałe, słodko-ostre żeberka miodowo-musztardowe. Potrzebny nam będzie tylko POMYSŁ NA... soczyste żeberka, by upiec mięso wygodnie w woreczku, doprawione smakowitą mieszanką przypraw. Zanim się upiecze, zdążymy przygotować surówkę z białej kapusty lub sałatę ze śmietaną oraz ugotować ziemniaki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?