Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Gulasz paprykowy
Dodaj do CookBook

Gulasz paprykowy

(1)
1 godz 48 min
Łatwy
Kup składniki
Robert Harna
Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA... gulasz paprykowy
600  g
Wieprzowina
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
0.3 g
Wartość energetyczna
323.5 kcal
Tłuszcze
19.6 g
Białko
34.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wykonanie gulaszu paprykowego to niezwykle proste zadanie, na które poświęcisz mało czasu! Przygotowanie posiłku ułatwi Ci WINIARY POMYSŁ NA... gulasz paprykowy.
Wystarczy pokroić soczyste mięso i oprószyć je mieszanką przypraw zamieszczonych w opakowaniu. Danie możesz podać z ulubioną surówką oraz kaszą lub ziemniakami. Taki zestaw wspaniale nada się jako główny posiłek na rodzinnym spotkaniu.

Przygotowanie

108 min
  • Krok 1

    10 min
    Podgrzej piekarnik do 180°C. Mięso pokrój w kostkę o grubości 1,1-2 cm i włóż do woreczka z górnej części opakowania.
  • Krok 2

    5 min
    W wysokim naczyniu odmierz 200 ml wody, dodaj przyprawy z dolnej części opakowania i dobrze wymieszaj. Wlej do woreczka. Zamknij woreczek czerwoną zapinką i delikatnie go obracając, równomiernie rozprowadź przyprawę na mięsie.
  • Krok 3

    90 min
    Woreczek ułóż w żaroodpornym naczyniu. Nie przykrywaj. Włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 90 minut.
  • Krok 4

    3 min
    Po wyciągnięciu z piekarnika ostrożnie odetnij końcówkę woreczka z zapinką. Uważaj na gorący woreczek i wydostające się z niego powietrze. Podawaj z ziemniakami lub ulubioną kaszą i surówką.
Gulasz paprykowy

Krok 1 z 4

Podgrzej piekarnik do 180°C. Mięso pokrój w kostkę o grubości 1,1-2 cm i włóż do woreczka z górnej części opakowania.

Gulasz paprykowy

Krok 2 z 4

W wysokim naczyniu odmierz 200 ml wody, dodaj przyprawy z dolnej części opakowania i dobrze wymieszaj. Wlej do woreczka. Zamknij woreczek czerwoną zapinką i delikatnie go obracając, równomiernie rozprowadź przyprawę na mięsie.

Gulasz paprykowy

Krok 3 z 4

Woreczek ułóż w żaroodpornym naczyniu. Nie przykrywaj. Włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 90 minut.

Gulasz paprykowy

Krok 4 z 4

Po wyciągnięciu z piekarnika ostrożnie odetnij końcówkę woreczka z zapinką. Uważaj na gorący woreczek i wydostające się z niego powietrze. Podawaj z ziemniakami lub ulubioną kaszą i surówką.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.0 z 5
4
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
00
11
00
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Obiad
  • Przyjazny dla Keto
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Węgierska zupa gulaszowa z kociołka

    Węgierska zupa gulaszowa z kociołka

    1 godz 47 min Średni
  • Domowy gulasz z łopatki

    Domowy gulasz z łopatki

    54 min Średni
  • Gulasz z jelenia w marynacie

    Gulasz z jelenia w marynacie

    2 godz 49 min Średni
  • Gulasz szegedyński

    Gulasz szegedyński

    2 godz 1 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu