Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gulasz paprykowy

(1)
1 godz 48 min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 4 servings
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

600  g
Wieprzowina

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
34.22 g
Węglowodany
0.28 g
Tłuszcze
19.61 g
Wartość energetyczna
323.5 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

108 min
Krok 1
10 min
Podgrzej piekarnik do 180°C. Mięso pokrój w kostkę o grubości 1,1-2 cm i włóż do woreczka z górnej części opakowania.
Krok 2
5 min
W wysokim naczyniu odmierz 200 ml wody, dodaj przyprawy z dolnej części opakowania i dobrze wymieszaj. Wlej do woreczka. Zamknij woreczek czerwoną zapinką i delikatnie go obracając, równomiernie rozprowadź przyprawę na mięsie.
Krok 3
90 min
Woreczek ułóż w żaroodpornym naczyniu. Nie przykrywaj. Włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 90 minut.
Krok 4
3 min
Po wyciągnięciu z piekarnika ostrożnie odetnij końcówkę woreczka z zapinką. Uważaj na gorący woreczek i wydostające się z niego powietrze. Podawaj z ziemniakami lub ulubioną kaszą i surówką.
Gulasz paprykowy

Krok 1 z 4

Podgrzej piekarnik do 180°C. Mięso pokrój w kostkę o grubości 1,1-2 cm i włóż do woreczka z górnej części opakowania.

Gulasz paprykowy

Krok 2 z 4

W wysokim naczyniu odmierz 200 ml wody, dodaj przyprawy z dolnej części opakowania i dobrze wymieszaj. Wlej do woreczka. Zamknij woreczek czerwoną zapinką i delikatnie go obracając, równomiernie rozprowadź przyprawę na mięsie.

Gulasz paprykowy

Krok 3 z 4

Woreczek ułóż w żaroodpornym naczyniu. Nie przykrywaj. Włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 90 minut.

Gulasz paprykowy

Krok 4 z 4

Po wyciągnięciu z piekarnika ostrożnie odetnij końcówkę woreczka z zapinką. Uważaj na gorący woreczek i wydostające się z niego powietrze. Podawaj z ziemniakami lub ulubioną kaszą i surówką.

Wykonanie gulaszu paprykowego to niezwykle proste zadanie, na które poświęcisz mało czasu! Przygotowanie posiłku ułatwi Ci WINIARY POMYSŁ NA... gulasz paprykowy.
Wystarczy pokroić soczyste mięso i oprószyć je mieszanką przypraw zamieszczonych w opakowaniu. Danie możesz podać z ulubioną surówką oraz kaszą lub ziemniakami. Taki zestaw wspaniale nada się jako główny posiłek na rodzinnym spotkaniu.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Ogólna ocena

4.0 z 5
4
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
00
11
00
00
00
Average: 4 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) śr., 10/28/2020 - 10:21 CET
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha