Gulasz paprykowy
108min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
34.22 g
Węglowodany
0.28 g
Tłuszcze
19.61 g
Wartość energetyczna
323.5 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
108 min
Krok 1
10 min
Podgrzej piekarnik do 180°C. Mięso pokrój w kostkę o grubości 1,1-2 cm i włóż do woreczka z górnej części opakowania.
Krok 2
5 min
W wysokim naczyniu odmierz 200 ml wody, dodaj przyprawy z dolnej części opakowania i dobrze wymieszaj. Wlej do woreczka. Zamknij woreczek czerwoną zapinką i delikatnie go obracając, równomiernie rozprowadź przyprawę na mięsie.
Krok 3
90 min
Woreczek ułóż w żaroodpornym naczyniu. Nie przykrywaj. Włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 90 minut.
Krok 4
3 min
Po wyciągnięciu z piekarnika ostrożnie odetnij końcówkę woreczka z zapinką. Uważaj na gorący woreczek i wydostające się z niego powietrze. Podawaj z ziemniakami lub ulubioną kaszą i surówką.
Wykonanie gulaszu paprykowego to niezwykle proste zadanie, na które poświęcisz mało czasu! Przygotowanie posiłku ułatwi Ci WINIARY POMYSŁ NA... gulasz paprykowy.
Wystarczy pokroić soczyste mięso i oprószyć je mieszanką przypraw zamieszczonych w opakowaniu. Danie możesz podać z ulubioną surówką oraz kaszą lub ziemniakami. Taki zestaw wspaniale nada się jako główny posiłek na rodzinnym spotkaniu.
Wystarczy pokroić soczyste mięso i oprószyć je mieszanką przypraw zamieszczonych w opakowaniu. Danie możesz podać z ulubioną surówką oraz kaszą lub ziemniakami. Taki zestaw wspaniale nada się jako główny posiłek na rodzinnym spotkaniu.
Komentarze 0