Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gulasz paprykowy

0
108 min
Łatwy

Składniki

-
4 4 servings
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
WINIARY POMYSŁ NA... gulasz paprykowy
600 g
Wieprzowina

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
34.22 g
Węglowodany
0.28 g
Tłuszcze
19.61 g
Wartość energetyczna
323.5 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

108 min
Krok 1
10 min
Podgrzej piekarnik do 180°C. Mięso pokrój w kostkę o grubości 1,1-2 cm i włóż do woreczka z górnej części opakowania.
Krok 2
5 min
W wysokim naczyniu odmierz 200 ml wody, dodaj przyprawy z dolnej części opakowania i dobrze wymieszaj. Wlej do woreczka. Zamknij woreczek czerwoną zapinką i delikatnie go obracając, równomiernie rozprowadź przyprawę na mięsie.
Krok 3
90 min
Woreczek ułóż w żaroodpornym naczyniu. Nie przykrywaj. Włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 90 minut.
Krok 4
3 min
Po wyciągnięciu z piekarnika ostrożnie odetnij końcówkę woreczka z zapinką. Uważaj na gorący woreczek i wydostające się z niego powietrze. Podawaj z ziemniakami lub ulubioną kaszą i surówką.
Gulasz paprykowy

Krok 1 z 4

Podgrzej piekarnik do 180°C. Mięso pokrój w kostkę o grubości 1,1-2 cm i włóż do woreczka z górnej części opakowania.

Gulasz paprykowy

Krok 2 z 4

W wysokim naczyniu odmierz 200 ml wody, dodaj przyprawy z dolnej części opakowania i dobrze wymieszaj. Wlej do woreczka. Zamknij woreczek czerwoną zapinką i delikatnie go obracając, równomiernie rozprowadź przyprawę na mięsie.

Gulasz paprykowy

Krok 3 z 4

Woreczek ułóż w żaroodpornym naczyniu. Nie przykrywaj. Włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 90 minut.

Gulasz paprykowy

Krok 4 z 4

Po wyciągnięciu z piekarnika ostrożnie odetnij końcówkę woreczka z zapinką. Uważaj na gorący woreczek i wydostające się z niego powietrze. Podawaj z ziemniakami lub ulubioną kaszą i surówką.

Wykonanie gulaszu paprykowego to niezwykle proste zadanie, na które poświęcisz mało czasu! Przygotowanie posiłku ułatwi Ci WINIARY POMYSŁ NA... gulasz paprykowy.
Wystarczy pokroić soczyste mięso i oprószyć je mieszanką przypraw zamieszczonych w opakowaniu. Danie możesz podać z ulubioną surówką oraz kaszą lub ziemniakami. Taki zestaw wspaniale nada się jako główny posiłek na rodzinnym spotkaniu.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika