1

2

Przepisy

Sos chrzanowy

4/5

przygotowanie: 10 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 598 kcal / porcja

Sos chrzanowy na bazie Majonezu Dekoracyjnego WINIARY to wspaniały pomysł na dodatek do zimnych przekąsek: wędlin, kiełbas lub pieczeni. Sos idealnie komponuje się z jajkami wielkanocnymi, ale pasuje też do zwyczajnych krakersów, jako szybka przekąska na spotkaniu ze znajomymi.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka obierz i pokrój w drobną kostkę.
  2. Połącz pokrojone jajka, chrzan, majonez i jogurt. Dokładnie wymieszaj.
  3. Dopraw do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny.
  4. Podawaj do pieczeni i wędlin.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: