Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Sos chrzanowy

  • Sos chrzanowy
  • czas Łączny czas: 10 min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 598 kcal / 1 porcję

Sos chrzanowy na bazie Majonezu Dekoracyjnego WINIARY to wspaniały pomysł na dodatek do zimnych przekąsek: wędlin, kiełbas lub pieczeni. Sos idealnie komponuje się z jajkami wielkanocnymi, ale pasuje też do zwyczajnych krakersów, jako szybka przekąska na spotkaniu ze znajomymi.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Jajka obierz i pokrój w drobną kostkę.
  2. Połącz pokrojone jajka, chrzan, majonez i jogurt. Dokładnie wymieszaj.
  3. Dopraw do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny.
  4. Podawaj do pieczeni i wędlin.
Kalorie: 598 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

  • Majonez Dekoracyjny WINIARY (3 łyżki)
  • jajko ugotowane na twardo (2 sztuki)
  • chrzan (200 ml)
  • jogurt naturalny (3 łyżki)
  • sól, cukier (do smaku)
  • sok z cytryny (do smaku)
Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 10 kwietnia 2012
    Komes

    razem z jogurtem, chrzanem i jajkami.

    +0
  • 28 marca 2012
    gordon1

    a gdzie majonez?

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Sos chrzanowy
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Sos chrzanowy

Wydrukuj przepis

Sos chrzanowy

Zgłoś przepis do moderacji