Sos chrzanowy

4/5 4 22 5 1
4/5 4 22 5 1
  • Przygotowanie: 22 min.

  • Oczekiwanie: 5 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka ugotuj, obierz i pokrój w drobną kostkę.
  2. Połącz pokrojone jajka, chrzan, majonez i jogurt. Dokładnie wymieszaj.
  3. Dopraw do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny.
  4. Podawaj do pieczeni i wędlin.

Opis przepisu:

Sos chrzanowy na bazie Majonezu Dekoracyjnego WINIARY to wspaniały pomysł na dodatek do zimnych przekąsek: wędlin, kiełbas lub pieczeni. Sos idealnie komponuje się z jajkami wielkanocnymi, ale pasuje też do zwyczajnych krakersów, jako szybka przekąska na spotkaniu ze znajomymi.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?