Frutti di mare z ryżem
30min
Łatwy
5
łyżek
100
g
Ryż
1
paczka
Owoce morza
1
Cebula
2
ząbków
1
Papryka czerwona
trochę
Sok z cytryny
trochę
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
16.83 g
Węglowodany
53.56 g
Tłuszcze
21.26 g
Wartość energetyczna
476.6 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
15 min
Ryż ugotuj.
Krok 2
5 min
Frutti di mare rozmroź, zalej wrzątkiem na 5 minut.
Krok 3
5 min
Cebulę, czosnek i paprykę oczyść i pokrój w kostkę.
Krok 4
1 min
Pokrojone warzywa dodaj do owoców morza.
Krok 5
3 min
Dodaj Majonez i wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 6
1 min
Dopraw do smaku sokiem cytrynowym oraz pieprzem.
Mrożona mieszanka owoców morza to świetna baza do wykwintnej (i bardzo prostej) sałatki: frutti di mare z ryżem, czerwoną papryką, cebulą i czosnkiem. Składniki łączymy z Majonezem light, doprawiamy do smaku cytryną i pieprzem oraz podajemy danie jako elegancką przekąskę, udekorowane natką pietruszki.
Komentarze 0