Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mrożona mieszanka owoców morza to świetna baza do wykwintnej (i bardzo prostej) sałatki: frutti di mare z ryżem, czerwoną papryką, cebulą i czosnkiem. Składniki łączymy z Majonezem light, doprawiamy do smaku cytryną i pieprzem oraz podajemy danie jako elegancką przekąskę, udekorowane natką pietruszki.
Przygotowanie
30 min
Krok 1
15 min
Ryż ugotuj.
Krok 2
5 min
Frutti di mare rozmroź, zalej wrzątkiem na 5 minut.
Krok 3
5 min
Cebulę, czosnek i paprykę oczyść i pokrój w kostkę.
Krok 4
1 min
Pokrojone warzywa dodaj do owoców morza.
Krok 5
3 min
Dodaj Majonez i wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 6
1 min
Dopraw do smaku sokiem cytrynowym oraz pieprzem.
Krok 1
z
6
Ryż ugotuj.
Krok 2
z
6
Frutti di mare rozmroź, zalej wrzątkiem na 5 minut.
Krok 3
z
6
Cebulę, czosnek i paprykę oczyść i pokrój w kostkę.
Krok 4
z
6
Pokrojone warzywa dodaj do owoców morza.
Krok 5
z
6
Dodaj Majonez i wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 6
z
6
Dopraw do smaku sokiem cytrynowym oraz pieprzem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0