Faszerowane udka z mięsem mielonym i pieczarkami

Oceń ten przepis!

4/5 4 15 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 47 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 5 min.

  • Porcje 6

4/5 4 15 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Faszerowane udka z mięsem mielonym i pieczarkami

Przygotowanie:

  1. Udka filetujemy , wyjmujemy kość.
  2. Smażymy pieczarki , pokrojone drobno i dodajemy do nich sprasowany czosnek sól pieprz.
  3. Do mięsa mielonego dodajemy ostudzone pieczarki i ser . Namaczamy bułkę tartą w 4 łyżkach wody i dodajemy do mięsa mielonego.
  4. Wyrabiamy farsz , dodajemy szczyptę chili i nadziewamy udka z kurczaka.
  5. Udka wkładamy do formy prostokątnej posypujemy czerwoną papryką mieloną słodką i odrobiną soli , zalewamy wodą tak 200 ml.Margarynę kroimy w plasterki i kładziemy na udkach ( spłynie podczas pieczenia).
  6. Pieczemy w 200 stopniach podlewając udka sosem który nam powstanie w trakcie pieczenia. Udka po godzinie obracamy na drugą stronę aby nam się równomiernie upiekły .
  7. Podajemy z ziemniakami .

Opis przepisu:

Faszerowane udka z mięsem mielonym i pieczarkami to pomysł na kurczaka faszerowanego pieczarkami, żółtym serem, mięsem mielonym i bułką tartą. Faszerowane udka z mięsem mielonym i pieczarkami posypujemy papryką czerwoną, a także układamy na nich plasterki margaryny, która cudownie roztapia się podczas zapiekania. Jak podawać udka z farszem? Na przykład tradycyjnie, czyli z gotowanymi ziemniakami.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?