Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Udka z kurczaka w ziołach z dodatkiem szpinaku

0
75 min
Łatwy

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
WINIARY Ziarenka smaku uniwersalne
5 
Udo kurczaka
5 ząbków
Czosnek
5 płaskich łyżek
Oliwa
1 trochę
Przyprawa do kurczaka
1 trochę
Papryka ostra
1 
Cebula
1 pęczek
Szpinak świeży

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
20.68 g
Węglowodany
6.01 g
Tłuszcze
26.09 g
Wartość energetyczna
339.12 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

75 min
Krok 1
15 min
Udka dokładnie myjemy i osuszamy. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Szpinak myjemy. Każde suche udko polewamy 1 łyżką oliwy i nacieramy przygotowanym czosnkiem. Następnie oprószamy przyprawą do kurczaka, jarzynką i papryką.
Krok 2
60 min
Udka układamy w blaszce, dodajemy pokrojoną cebulkę i szpinak. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 200 stopni ok. 1 godziny.
Udka z kurczaka w ziołach z dodatkiem szpinaku

Krok 1 z 2

Udka dokładnie myjemy i osuszamy. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Szpinak myjemy. Każde suche udko polewamy 1 łyżką oliwy i nacieramy przygotowanym czosnkiem. Następnie oprószamy przyprawą do kurczaka, jarzynką i papryką.

Udka z kurczaka w ziołach z dodatkiem szpinaku

Krok 2 z 2

Udka układamy w blaszce, dodajemy pokrojoną cebulkę i szpinak. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 200 stopni ok. 1 godziny.

Pieczone udka z kurczaka to propozycja idealna na niedzielny obiad dla całej rodziny. Udka dokładnie myjemy, po czym nacieramy czosnkiem, dodajemy przyprawy do kurczaka oraz Jarzynkę WINIARY. Tak przygotowane udka wkładamy na godzinę do piekarnika i gotowe! Możemy cieszyć się pysznym, aromatycznym obiadem. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika