Pomidory z mozzarellą i bazylią

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Porcje 3

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pomidory myję i kroję w plastry. Mozzarellę odcedzam i również delikatnie kroję w plasterki. Na talerzu układam pomidora i ser na przemian - raz plaster pomidora a raz plaster mozzarelli. Następnie delikatnie skrapiam oliwą z oliwek i posypuję opłukaną, porozrywaną bazylią. Można lekko posolić lub popieprzyć do smaku

Opis przepisu:

Pomidory z mozzarellą i bazylią to nic innego jak włoska sałatka Caprese. Wyjątkowe połączenie soczystego pomidora z serem mozzarella i świeżą bazylią polane aromatyczną oliwą z oliwek to idealne rozwiązanie na lekki posiłek w ciągu dnia. Caprese idealnie się sprawdzi jako dodatek do dania głównego, jak i samodzielny posiłek na drugie śniadanie z dodatkiem pieczywa.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?