Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Szarlotka pod różową pierzynką

  • Szarlotka pod różową pierzynką
  • czas Łączny czas: 210 min (Przygotowanie: 30 min Oczekiwanie 180 min)
  • porcji Porcji: 20
  • kalorie Kalorie: 271 kcal / 1 porcję

Zabawna i kolorowa szarlotka na półkruchym spodzie, z masą jabłkowo-cynamonową, zapiekana pod różową pierzynką z białek i Kisielu o smaku truskawkowym WINIARY. Szarlotka pod pierzynka będzie idealna na przyjęcia dla najmłodszych. Ciasto możesz dodatkowo udekorować kolorowymi sosami – truskawkowym, czekoladowym i waniliowym.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Mąkę przesiej do miski.
  2. Dodaj masło, 4 łyżki cukru i Proszek do pieczenia, posiekaj.
  3. Następnie dodaj żółtka i zagnieć ciasto.
  4. Wstaw je do lodówki na 0,5 godziny.
  5. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, odciśnij sok, dodaj pozostały cukier i cynamon.
  6. Dwie trzecie ciasta rozwałkuj i przełóż na blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą.
  7. Ubij pianę z białek, dodaj Kisiel (proszek).
  8. Na cieście rozłóż jabłka, ubitą pianę, resztę ciasta startego na tarce o grubych oczkach.
  9. Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C.
  10. Piecz przez około 50 minut.
Kalorie: 5420 kcal / 20 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 1 listopada 2014
    Ankha501

    O cos takiego za mna chodzi, musze wyprobowac

    +1
  • 6 marca 2014
    Izqa1306

    ale mam smaka teraz na szarlotkę :)

    +0
  • 11 listopada 2013
    szork

    Z kisielem nie jadłem ale wypróbuję przy najbliższej okazji

    +1
  • 10 sierpnia 2013
    FARMAZON

    ŚWIETNY TEN PRZPIS OD TERAZ TO JEST MOJA ULUBIONA SZARLOTKA

    +0
  • 21 marca 2013
    kara100

    bardzo smaczne

    +0
  • 5 lutego 2011
    alicjazab

    pyszne ciasto tylko do ubitych białek i kiślu trzeba dodoć cukier

    +0
  • 6 listopada 2010
    pypusia

    Piekłam z maką krupczatka a drugi raz z inna mąka ,łatwy przepis-polecam .Jak się doda wiecej- jabłek to jest lepszy!

    +0
  • 8 lipca 2010
    49906

    piekłam takie tylko bez kiślu,muszę spróbowac

    +0
  • 21 marca 2010
    Natali89

    Dziś upiekłam - PRZEPYSZNEEE!!!

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Szarlotka pod różową pierzynką

Wydrukuj przepis

Szarlotka pod różową pierzynką

Zgłoś przepis do moderacji