Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Szarlotka pod różową pierzynką

  • Szarlotka pod różową pierzynką
  • czas Łączny czas: 210 min (Przygotowanie: 30 min Oczekiwanie 180 min)
  • porcji Porcji: 20
  • kalorie Kalorie: 271 kcal / 1 porcję

Zabawna i kolorowa szarlotka na półkruchym spodzie, z masą jabłkowo-cynamonową, zapiekana pod różową pierzynką z białek i Kisielu o smaku truskawkowym WINIARY. Szarlotka pod pierzynka będzie idealna na przyjęcia dla najmłodszych. Ciasto możesz dodatkowo udekorować kolorowymi sosami – truskawkowym, czekoladowym i waniliowym.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Mąkę przesiej do miski.
  2. Dodaj masło, 4 łyżki cukru i Proszek do pieczenia, posiekaj.
  3. Następnie dodaj żółtka i zagnieć ciasto.
  4. Wstaw je do lodówki na 0,5 godziny.
  5. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, odciśnij sok, dodaj pozostały cukier i cynamon.
  6. Dwie trzecie ciasta rozwałkuj i przełóż na blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą.
  7. Ubij pianę z białek, dodaj Kisiel (proszek).
  8. Na cieście rozłóż jabłka, ubitą pianę, resztę ciasta startego na tarce o grubych oczkach.
  9. Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C.
  10. Piecz przez około 50 minut.
Konkurs Daj słoikom drugie życie
Kalorie: 5420 kcal / 20 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 1 listopada 2014
    Ankha501

    O cos takiego za mna chodzi, musze wyprobowac

    +1
  • 6 marca 2014
    Izqa1306

    ale mam smaka teraz na szarlotkę :)

    +0
  • 11 listopada 2013
    szork

    Z kisielem nie jadłem ale wypróbuję przy najbliższej okazji

    +0
  • 10 sierpnia 2013
    FARMAZON

    ŚWIETNY TEN PRZPIS OD TERAZ TO JEST MOJA ULUBIONA SZARLOTKA

    +0
  • 21 marca 2013
    kara100

    bardzo smaczne

    +0
  • 5 lutego 2011
    alicjazab

    pyszne ciasto tylko do ubitych białek i kiślu trzeba dodoć cukier

    +0
  • 6 listopada 2010
    pypusia

    Piekłam z maką krupczatka a drugi raz z inna mąka ,łatwy przepis-polecam .Jak się doda wiecej- jabłek to jest lepszy!

    +0
  • 8 lipca 2010
    49906

    piekłam takie tylko bez kiślu,muszę spróbowac

    +0
  • 21 marca 2010
    Natali89

    Dziś upiekłam - PRZEPYSZNEEE!!!

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Szarlotka pod różową pierzynką
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Szarlotka pod różową pierzynką

Wydrukuj przepis

Szarlotka pod różową pierzynką

Zgłoś przepis do moderacji