Kotlety z farszem

Oceń ten przepis!

5/5 5 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 23 min.

  • Porcje 4

5/5 5 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso pokrój na 4 kotlety, rozbij.
  2. Szynkę i paprykę pokrój w paseczki, połącz z serem.
  3. Na mięsie ułóż porcje farszu, złóż na połowę, dokładnie dociśnij, obtocz w mące i smaż na rozgrzanym oleju przez około 5-8 minut.
  4. Zawartość torebki z sosem rozpuść w 300 ml zimnej wody.
  5. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
  6. Sos gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
  7. Dodaj mięso i duś całość ok. 2-3 minuty.

Opis przepisu:

Poznaj wyśmienity przepis na schabowe inaczej! Nasza propozycja to kotlety z nadzieniem z szynki, czerwonej papryki i żółtego sera, w lekkiej panierce z mąki, duszone z Sosem pieczeniowo-kremowym Na Każdy Dzień WINIARY. Wypróbuj koniecznie przepis na niezwykle pożywne kotlety z farszem dla całej rodziny!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?