Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Wołowina w sosie pieczeniowym
Dodaj do CookBook

Wołowina w sosie pieczeniowym

(0)
1 godz 32 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  opakowań
Sos pieczeniowy ciemny WINIARY
4  plastrów
Kotlet z wołowiny
1  ząbek
Czosnek
2 
Cebula
1  łyżka
Majeranek
1  łyżka
Tłuszcz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
6.1 g
Wartość energetyczna
223.7 kcal
Tłuszcze
7.6 g
Białko
25.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wołowina w sosie pieczeniowym to doskonały pomysł na obiad, z wykorzystaniem wołowiny. Mięso przesmaż z cebulą, czosnkiem i majerankiem, a następnie podduś w Sosie pieczeniowym ciemnym Na Każdy Dzień WINIARY. Proponujemy podanie z kluseczkami lub ziemniakami puree oraz ulubioną surówką.

Przygotowanie

92 min
  • Krok 1

    5 min
    Kotlety lekko rozbij.
  • Krok 2

    5 min
    Cebulę pokrój w plasterki, a czosnek rozdrobnij.
  • Krok 3

    5 min
    Mięso obsmaż na tłuszczu (około 2 minuty), a następnie dodaj cebulę, czosnek i majeranek.
  • Krok 4

    15 min
    Zawartość torebki Sosu dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody, a następnie postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj jeszcze przez 5 minut często mieszając.
  • Krok 5

    60 min
    Dodaj sos do mięsa. Duś do miękkości.
  • Krok 6

    2 min
    Podawaj z kluskami śląskimi lub ziemniakami puree.
Wołowina w sosie pieczeniowym

Krok 1 z 6

Kotlety lekko rozbij.

Wołowina w sosie pieczeniowym

Krok 2 z 6

Cebulę pokrój w plasterki, a czosnek rozdrobnij.

Wołowina w sosie pieczeniowym

Krok 3 z 6

Mięso obsmaż na tłuszczu (około 2 minuty), a następnie dodaj cebulę, czosnek i majeranek.

Wołowina w sosie pieczeniowym

Krok 4 z 6

Zawartość torebki Sosu dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody, a następnie postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj jeszcze przez 5 minut często mieszając.

Wołowina w sosie pieczeniowym

Krok 5 z 6

Dodaj sos do mięsa. Duś do miękkości.

Wołowina w sosie pieczeniowym

Krok 6 z 6

Podawaj z kluskami śląskimi lub ziemniakami puree.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tradycyjny przepis na zupę strogonow z wołowiną

    Tradycyjny przepis na zupę strogonow z wołowiną

    47 min Średni
  • Makaron ryżowy teriyaki z wołowiną i brokułami

    Makaron ryżowy teriyaki z wołowiną i brokułami

    15 min Łatwy
  • Wołowina po burgundzku

    Wołowina po burgundzku

    2 godz 26 min Średni
  • Wołowina po tajsku

    Wołowina po tajsku

    35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu