Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kotlety lekko rozbij.
Cebulę pokrój w plasterki, a czosnek rozdrobnij.
Mięso obsmaż na tłuszczu (około 2 minuty), a następnie dodaj cebulę, czosnek i majeranek.
Zawartość torebki Sosu dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody, a następnie postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj jeszcze przez 5 minut często mieszając.
Dodaj sos do mięsa. Duś do miękkości.
Podawaj z kluskami śląskimi lub ziemniakami puree.