Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Wołowina w sosie pieczeniowym

0
47 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Wołowina
1 ząbek
Czosnek
2 
Cebula
1 Płaska łyżka
Majeranek
1 Płaska łyżka
Oliwa z oliwek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

47 min
Krok 1
5 min
Kotlety lekko rozbij.
Krok 2
5 min
Cebulę pokrój w plasterki, a czosnek rozdrobnij.
Krok 3
0 min
Mięso obsmaż na tłuszczu (około 2 minuty), a następnie dodaj cebulę, czosnek i majeranek.
Krok 4
5 min
Zawartość torebki Sosu dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody, a następnie postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj jeszcze przez 5 minut często mieszając.
Krok 5
0 min
Dodaj sos do mięsa. Duś do miękkości.
Krok 6
2 min
Podawaj z kluskami śląskimi lub ziemniakami puree.
Wołowina w sosie pieczeniowym

Krok 1 z 6

Kotlety lekko rozbij.

Wołowina w sosie pieczeniowym

Krok 2 z 6

Cebulę pokrój w plasterki, a czosnek rozdrobnij.

Wołowina w sosie pieczeniowym

Krok 3 z 6

Mięso obsmaż na tłuszczu (około 2 minuty), a następnie dodaj cebulę, czosnek i majeranek.

Wołowina w sosie pieczeniowym

Krok 4 z 6

Zawartość torebki Sosu dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody, a następnie postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj jeszcze przez 5 minut często mieszając.

Wołowina w sosie pieczeniowym

Krok 5 z 6

Dodaj sos do mięsa. Duś do miękkości.

Wołowina w sosie pieczeniowym

Krok 6 z 6

Podawaj z kluskami śląskimi lub ziemniakami puree.

Wołowina w sosie pieczeniowym to doskonały pomysł na obiad, z wykorzystaniem wołowiny. Mięso przesmaż z cebulą, czosnkiem i majerankiem, a następnie podduś w Sosie pieczeniowym ciemnym Na Każdy Dzień WINIARY. Proponujemy podanie z kluseczkami lub ziemniakami puree oraz ulubioną surówką.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika