1

2

Przepisy

Ogórki w zalewie pomidorowej

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 300 minut

porcje: 40 porcji

Polecam zrobić bardzo smaczne i smak genialny .

składniki:

Liczba porcji:

Zalewa

Przygotowanie:

  1. Ogórki myjemy obieramy ze skórki kroimy w ćwiartki czyli ogórka na czworo najlepiej takie aby nie miały zbyt dużych pestek w środku .Wkładamy do miski posypujemy solą zostawiamy na 2 godziny .
  2. Cebule obieramy i kroimy ja pokroiłam w większą kostkę zresztą kroiłam jak leciało to w niczym nie przeszkadza .
  3. Dodałam do ogórków i mieszamłam razem. Zalewa: Do garnka wlewamy 4 szklanki wody dodajemy przecier pomidorowy ocet olej,cukier gotujemy chwilę i zalewamy ogórki zostawiamy na 2 godziny i wkładamy do słoików .
  4. Gotujemy 15 minut od zagotowania. Gotowe smacznego na zimę jak znalazł .

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: