Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Łazanki z kapustą i grzybami

Łazanki z kapustą i grzybami
  • Łazanki z kapustą i grzybami
  • Łazanki z kapustą i grzybami
  • Łazanki z kapustą i grzybami
  • Łazanki z kapustą i grzybami
  • Łazanki z kapustą i grzybami
  • Grzyby z cebulą podsmaż na maśle i dodaj do kapusty.
  • Dodaj sól i zagnieć ciasto.
  • Przesiej mąkę na stolnicę, w środku zrób wgłębienie i wbij do niego jajka.
  • Rozwałkuj ciasto i pokrój je w romby.
  • Łazanki z kapustą i grzybami
  • Łazanki z kapustą i grzybami
  • Łazanki z kapustą i grzybami
  • Łazanki z kapustą i grzybami
  • Łazanki z kapustą i grzybami
  • Grzyby z cebulą podsmaż na maśle i dodaj do kapusty.
  • Dodaj sól i zagnieć ciasto.
  • Przesiej mąkę na stolnicę, w środku zrób wgłębienie i wbij do niego jajka.
  • Rozwałkuj ciasto i pokrój je w romby.
  • czas Łączny czas: 90 min (Przygotowanie: 35 min Oczekiwanie 55 min)
  • porcji Porcji: 6
  • kalorie Kalorie: 365 kcal / 1 porcję

Przepis na łazanki z kapustą kiszoną jest bardzo prosty, ale smak dania może naprawdę zaskoczyć. Łazanki przygotujesz z trzech składników – mąki, jajka i soli. Natomiast jako dodatek użyj kapusty kiszonej i suszonych grzybów. Łazanki będą aromatyczne dzięki Bulionowi z grzybami leśnymi Domowa Kuchnia WINIARY, a świąteczny zapach grzybów sprawi, że poczujesz bożonarodzeniową atmosferę. Łazanki podawaj posiekane natką pietruszki. Jeśli masz na nie ochotę w Wigilię lub pierwszy i drugi dzień świąt, doskonale będą pasowały do ryby. Smacznego!
Zobacz inne przepisy na Boże Narodzenie >>

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Kapustę odciśnij, jeżeli jest bardzo kwaśna, następnie ugotuj.
  2. Grzyby namocz, ugotuj, odsącz i pokrój w paseczki.
  3. Grzyby z cebulą podsmaż na maśle i dodaj do kapusty.
  4. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  5. Teraz czas na łazanki.
  6. Przesiej mąkę na stolnicę, w środku zrób wgłębienie i wbij do niego jajka.
  7. Dodaj sól i zagnieć ciasto.
  8. Rozwałkuj ciasto i pokrój je w romby.
  9. Gotuj w posolonym wrzątku, odsącz i wymieszaj z kapustą.
  10. Podawaj posypane natką pietruszki.
Kalorie: 2190 kcal / 6 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 4 grudnia 2014
    2milutka

    uwielbiam łązanki:)

    +0
  • 31 maja 2014
    JENASIASTA

    Bez zbytniego nakładu pracy :)

    +0
  • 7 marca 2014
    mariola159

    Robiłam dzisiaj na obiad. Mniam.

    +1
  • 6 stycznia 2014
    lucynako

    lubię łazanki :)

    +0
  • 30 grudnia 2013
    paulax87x

    super przepis, już go wypróbowałam :)

    +0
  • 25 grudnia 2013
    walczak72

    ta wersja jest najlepsza, pycha

    +1
  • 13 grudnia 2013
    szpileczkaa

    uwielbiam łazanki

    +0
  • 9 grudnia 2013
    Zdenek

    Łazanki są super, nie tylko na święta! :)

    +0
  • 3 grudnia 2013
    Konczi

    moje ulubione!

    +0
  • 3 grudnia 2013
    radish

    Na święta robię zawsze pierogi ruskie i łazanki z kapustą kiszoną i grzybami. Bardzo dobrze jest je podać z rybą, nawet na zimno. Ja lubię łazanki z kapustą i dzwonkami łososia lub kawałkiem grillowanego wigilijnego halibuta.

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Łazanki z kapustą i grzybami
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Łazanki z kapustą i grzybami

Wydrukuj przepis

Łazanki z kapustą i grzybami

Zgłoś przepis do moderacji