1

2

Przepisy

Łazanki z kapustą i grzybami

4/5 4 90 5 1

przygotowanie: 35 minut

oczekiwanie: 55 minut

porcje: 6 porcji

365 calories kalorie: 365 kcal / porcja

Przepis na łazanki z kapustą kiszoną jest bardzo prosty, ale smak dania może naprawdę zaskoczyć. Łazanki przygotujesz z trzech składników – mąki, jajka i soli. Natomiast jako dodatek użyj kapusty kiszonej i suszonych grzybów. Łazanki będą aromatyczne dzięki Bulionowi z grzybami leśnymi Domowa Kuchnia WINIARY, a świąteczny zapach grzybów sprawi, że poczujesz bożonarodzeniową atmosferę. Łazanki z kapustą i grzybami podawaj posiekane natką pietruszki. Jeśli masz na nie ochotę w Wigilię lub pierwszy i drugi dzień świąt, doskonale będą pasowały do ryby. Smacznego!
Zobacz inne przepisy na Boże Narodzenie >>

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kapustę odciśnij, jeżeli jest bardzo kwaśna, następnie ugotuj.
  2. Grzyby namocz, ugotuj, odsącz i pokrój w paseczki.
  3. Grzyby z cebulą podsmaż na maśle i dodaj do kapusty.
  4. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  5. Teraz czas na łazanki.
  6. Przesiej mąkę na stolnicę, w środku zrób wgłębienie i wbij do niego jajka.
  7. Dodaj sól i zagnieć ciasto.
  8. Rozwałkuj ciasto i pokrój je w romby.
  9. Gotuj w posolonym wrzątku, odsącz i wymieszaj z kapustą.
  10. Podawaj posypane natką pietruszki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: