Łazanki z kapustą i grzybami

4/5 4 97 5 1
4/5 4 97 5 1
  • Przygotowanie: 1 godz. 10 min.

  • Porcje: 6

składniki:

liczba porcji:

Łazanki

Przygotowanie:

  1. Kapustę odciśnij, jeżeli jest bardzo kwaśna, następnie ugotuj.
  2. Grzyby namocz, ugotuj, odsącz i pokrój w paseczki.
  3. Grzyby z posiekaną drobno cebulą podsmaż na maśle i dodaj do kapusty. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Teraz czas na łazanki. Przesiej mąkę na stolnicę, w środku zrób wgłębienie i wbij do niego jajka.
  5. Dodaj sól i zagnieć ciasto.
  6. Rozwałkuj ciasto i pokrój je w romby.
  7. Gotuj w posolonym wrzątku, odsącz i wymieszaj z kapustą.
  8. Podawaj posypane natką pietruszki.

Opis przepisu:

Przepis na łazanki z kapustą kiszoną jest bardzo prosty, ale smak dania może naprawdę zaskoczyć. Łazanki przygotujesz z trzech składników – mąki, jajka i soli. Natomiast jako dodatek użyj kapusty kiszonej i suszonych grzybów. Łazanki będą aromatyczne dzięki Bulionowi z grzybami leśnymi Domowa Kuchnia WINIARY, a świąteczny zapach grzybów sprawi, że poczujesz bożonarodzeniową atmosferę. Łazanki z kapustą i grzybami podawaj posiekane natką pietruszki. Jeśli masz na nie ochotę w Wigilię lub pierwszy i drugi dzień świąt, doskonale będą pasowały do ryby. Smacznego!
Zobacz inne przepisy na Boże Narodzenie >>

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?