składniki:
liczba porcji:
Łazanki





Przygotowanie:
- Kapustę odciśnij, jeżeli jest bardzo kwaśna, następnie ugotuj.
- Grzyby namocz, ugotuj, odsącz i pokrój w paseczki.
- Grzyby z posiekaną drobno cebulą podsmaż na maśle i dodaj do kapusty. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Teraz czas na łazanki. Przesiej mąkę na stolnicę, w środku zrób wgłębienie i wbij do niego jajka.
- Dodaj sól i zagnieć ciasto.
- Rozwałkuj ciasto i pokrój je w romby.
- Gotuj w posolonym wrzątku, odsącz i wymieszaj z kapustą.
- Podawaj posypane natką pietruszki.
Opis przepisu:
Autor: WINIARYPrzepis na łazanki z kapustą kiszoną jest bardzo prosty, ale smak dania może naprawdę zaskoczyć. Łazanki przygotujesz z trzech składników – mąki, jajka i soli. Natomiast jako dodatek użyj kapusty kiszonej i suszonych grzybów. Łazanki będą aromatyczne dzięki Bulionowi z grzybami leśnymi Domowa Kuchnia WINIARY, a świąteczny zapach grzybów sprawi, że poczujesz bożonarodzeniową atmosferę. Łazanki z kapustą i grzybami podawaj posiekane natką pietruszki. Jeśli masz na nie ochotę w Wigilię lub pierwszy i drugi dzień świąt, doskonale będą pasowały do ryby. Smacznego!
Zobacz inne przepisy na Boże Narodzenie >>
Podobne przepisy: