Schab pod pierzynką

Oceń ten przepis!

4/5 4 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 35 min.

  • Porcje 4

4/5 4 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Schab kroimy jak na kotlety.Z każdej strony solimy, pieprzymy.Do naczynia żaroodpornego układamy schab obok siebie.
  2. Cebulę kroimy w plastry, podsmażamy na patelni z mała ilością oliwy, lekko podlewając wodą, dusimy aby woda odparowała, a cebula była miękka.Przekładamy na schab.
  3. Umyte pieczarki kroimy w plastry, podsmażamy na oliwie na patelni, aż odparują.Nakładamy na cebulę. Solimy i posypujemy bazylią.
  4. Całość posypujemy startym na tarce serem żółtym.Na wierzch nakładamy majonez. Posypujemy bazylią.
  5. Wstawiamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika na 1 godzinę i pieczemy pod przykryciem, po tym czasie zdejmujemy przykrycie i pieczemy jeszcze bez przykrycia 15-20 min.

Opis przepisu:

Schab pod pierzynką to przepis idealny dla tych, którzy lubią schabowe pod wieloma postaciami! Dzięki temu, że mięso piecze się w piekarniku, jest bardzo delikatne i soczyste. Zapiekana pierzynka z cebuli, pieczarek, sera i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY pozwala delektować się całkiem nowym smakiem. Przepis wart wypróbowania!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?