Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Schab pod pierzynką

0
130 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Wieprzowina, świeża, schab, ostrze (kotlety lub pieczeń), z kością, wyłącznie z chudego mięsa, surowe
2 
Cebula
10 
Pieczarki
25 porcji
Ser edamski
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Bazylia świeża

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

130 min
Krok 1
10 min
Schab kroimy jak na kotlety.Z każdej strony solimy, pieprzymy.Do naczynia żaroodpornego układamy schab obok siebie.
Krok 2
5 min
Cebulę kroimy w plastry, podsmażamy na patelni z mała ilością oliwy, lekko podlewając wodą, dusimy aby woda odparowała, a cebula była miękka.Przekładamy na schab.
Krok 3
10 min
Umyte pieczarki kroimy w plastry, podsmażamy na oliwie na patelni, aż odparują.Nakładamy na cebulę. Solimy i posypujemy bazylią.
Krok 4
5 min
Całość posypujemy startym na tarce serem żółtym.Na wierzch nakładamy majonez. Posypujemy bazylią.
Krok 5
5 min
Wstawiamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika na 1 godzinę i pieczemy pod przykryciem, po tym czasie zdejmujemy przykrycie i pieczemy jeszcze bez przykrycia 15-20 min.
Schab pod pierzynką

Krok 1 z 5

Schab kroimy jak na kotlety.Z każdej strony solimy, pieprzymy.Do naczynia żaroodpornego układamy schab obok siebie.

Schab pod pierzynką

Krok 2 z 5

Cebulę kroimy w plastry, podsmażamy na patelni z mała ilością oliwy, lekko podlewając wodą, dusimy aby woda odparowała, a cebula była miękka.Przekładamy na schab.

Schab pod pierzynką

Krok 3 z 5

Umyte pieczarki kroimy w plastry, podsmażamy na oliwie na patelni, aż odparują.Nakładamy na cebulę. Solimy i posypujemy bazylią.

Schab pod pierzynką

Krok 4 z 5

Całość posypujemy startym na tarce serem żółtym.Na wierzch nakładamy majonez. Posypujemy bazylią.

Schab pod pierzynką

Krok 5 z 5

Wstawiamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika na 1 godzinę i pieczemy pod przykryciem, po tym czasie zdejmujemy przykrycie i pieczemy jeszcze bez przykrycia 15-20 min.

Schab pod pierzynką to przepis idealny dla tych, którzy lubią schabowe pod wieloma postaciami! Dzięki temu, że mięso piecze się w piekarniku, jest bardzo delikatne i soczyste. Zapiekana pierzynka z cebuli, pieczarek, sera i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY pozwala delektować się całkiem nowym smakiem. Przepis wart wypróbowania!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika