Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Schab pod pierzynką

0
2 godz 10 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest kulinarnyswiat
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  kg
Schab bez kości
2 
Cebula
10 
Pieczarki
25  dag
Ser żółty
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
trochę
Bazylia świeża

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
71.24 g
Węglowodany
7.25 g
Tłuszcze
70.32 g
Wartość energetyczna
957.27 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

130 min
Krok 1
10 min
Schab kroimy jak na kotlety.Z każdej strony solimy, pieprzymy.Do naczynia żaroodpornego układamy schab obok siebie.
Krok 2
15 min
Cebulę kroimy w plastry, podsmażamy na patelni z mała ilością oliwy, lekko podlewając wodą, dusimy aby woda odparowała, a cebula była miękka.Przekładamy na schab.
Krok 3
15 min
Umyte pieczarki kroimy w plastry, podsmażamy na oliwie na patelni, aż odparują.Nakładamy na cebulę. Solimy i posypujemy bazylią.
Krok 4
5 min
Całość posypujemy startym na tarce serem żółtym.Na wierzch nakładamy majonez. Posypujemy bazylią.
Krok 5
85 min
Wstawiamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika na 1 godzinę i pieczemy pod przykryciem, po tym czasie zdejmujemy przykrycie i pieczemy jeszcze bez przykrycia 15-20 min.
Schab pod pierzynką

Krok 1 z 5

Schab kroimy jak na kotlety.Z każdej strony solimy, pieprzymy.Do naczynia żaroodpornego układamy schab obok siebie.

Schab pod pierzynką

Krok 2 z 5

Cebulę kroimy w plastry, podsmażamy na patelni z mała ilością oliwy, lekko podlewając wodą, dusimy aby woda odparowała, a cebula była miękka.Przekładamy na schab.

Schab pod pierzynką

Krok 3 z 5

Umyte pieczarki kroimy w plastry, podsmażamy na oliwie na patelni, aż odparują.Nakładamy na cebulę. Solimy i posypujemy bazylią.

Schab pod pierzynką

Krok 4 z 5

Całość posypujemy startym na tarce serem żółtym.Na wierzch nakładamy majonez. Posypujemy bazylią.

Schab pod pierzynką

Krok 5 z 5

Wstawiamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika na 1 godzinę i pieczemy pod przykryciem, po tym czasie zdejmujemy przykrycie i pieczemy jeszcze bez przykrycia 15-20 min.

Schab pod pierzynką to przepis idealny dla tych, którzy lubią schabowe pod wieloma postaciami! Dzięki temu, że mięso piecze się w piekarniku, jest bardzo delikatne i soczyste. Zapiekana pierzynka z cebuli, pieczarek, sera i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY pozwala delektować się całkiem nowym smakiem. Przepis wart wypróbowania!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

50 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
50 ze 100
Prawidłowy bilans
Twoje danie jest prawidłowo zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
71.2g / 31%
Węglowodany
7.3g / 3%
Tłuszcze
70.3g / 66%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika