Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Schab pod pierzynką
Dodaj do CookBook

Schab pod pierzynką

(0)
2 godz 10 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest kulinarnyswiat
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
200  ml
Majonez Dekoracyjny Winiary
1  kg
Schab bez kości
2 
Cebula
10 
Pieczarki
25  dag
Ser żółty
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
trochę
Bazylia świeża
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
7.3 g
Wartość energetyczna
957.3 kcal
Tłuszcze
70.3 g
Białko
71.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Schab pod pierzynką to przepis idealny dla tych, którzy lubią schabowe pod wieloma postaciami! Dzięki temu, że mięso piecze się w piekarniku, jest bardzo delikatne i soczyste. Zapiekana pierzynka z cebuli, pieczarek, sera i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY pozwala delektować się całkiem nowym smakiem. Przepis wart wypróbowania!

Przygotowanie

130 min
  • Krok 1

    10 min
    Schab kroimy jak na kotlety.Z każdej strony solimy, pieprzymy.Do naczynia żaroodpornego układamy schab obok siebie.
  • Krok 2

    15 min
    Cebulę kroimy w plastry, podsmażamy na patelni z mała ilością oliwy, lekko podlewając wodą, dusimy aby woda odparowała, a cebula była miękka.Przekładamy na schab.
  • Krok 3

    15 min
    Umyte pieczarki kroimy w plastry, podsmażamy na oliwie na patelni, aż odparują.Nakładamy na cebulę. Solimy i posypujemy bazylią.
  • Krok 4

    5 min
    Całość posypujemy startym na tarce serem żółtym.Na wierzch nakładamy majonez. Posypujemy bazylią.
  • Krok 5

    85 min
    Wstawiamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika na 1 godzinę i pieczemy pod przykryciem, po tym czasie zdejmujemy przykrycie i pieczemy jeszcze bez przykrycia 15-20 min.
Schab pod pierzynką

Krok 1 z 5

Schab kroimy jak na kotlety.Z każdej strony solimy, pieprzymy.Do naczynia żaroodpornego układamy schab obok siebie.

Schab pod pierzynką

Krok 2 z 5

Cebulę kroimy w plastry, podsmażamy na patelni z mała ilością oliwy, lekko podlewając wodą, dusimy aby woda odparowała, a cebula była miękka.Przekładamy na schab.

Schab pod pierzynką

Krok 3 z 5

Umyte pieczarki kroimy w plastry, podsmażamy na oliwie na patelni, aż odparują.Nakładamy na cebulę. Solimy i posypujemy bazylią.

Schab pod pierzynką

Krok 4 z 5

Całość posypujemy startym na tarce serem żółtym.Na wierzch nakładamy majonez. Posypujemy bazylią.

Schab pod pierzynką

Krok 5 z 5

Wstawiamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika na 1 godzinę i pieczemy pod przykryciem, po tym czasie zdejmujemy przykrycie i pieczemy jeszcze bez przykrycia 15-20 min.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Grzyby
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Warzywa
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Roladki schabowe w sosie serowym

    Roladki schabowe w sosie serowym

    1 godz 10 min Średni
  • Kotlety schabowe duszone w aromatycznym sosie cebulowym z marynowaną cebulą i kopytkami

    Kotlety schabowe duszone w aromatycznym sosie cebulowym z marynowaną cebulą i kopytkami

    1 godz Łatwy
  • Roladki schabowe faszerowane

    Roladki schabowe faszerowane

    1 godz 5 min Łatwy
  • Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

    Schab faszerowany z sosem pieczeniowym

    2 godz 22 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu