1

2

Przepisy

Zapiekanka z fasolą i kurczakiem

5/5 5 9 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 25 minut

porcje: 6 porcji

222 calories kalorie: 222 kcal / porcja

Kolejna apetycznie wyglądająca potrawa w naszej kolekcji, to zapiekanka z fasolą i kurczakiem. Smaczna i prosta w przygotowaniu, w sezonie na młodą fasolkę powinna przynajmniej raz zagościć na każdym stole!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. POMYSŁ NA... rozprowadź w 100 ml śmietanki 12% i 650 ml wody. Zagotuj od czasu do czasu mieszając. Gotuj przez 1 minutę.
  2. Fasolkę oczyść, gotuj w posolonej wodzie 10 minut. Odsącz i przelej zimną wodą.
  3. Filety pokrój w kostkę i podsmaż w na oliwie. Oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU.
  4. Cebulę obierz, pokrój w plastry i zrumień na oliwie.
  5. W naczyniu do zapiekania wysmarowanym masłem ułóż makaron, kurczaka i fasolkę.
  6. Zawartość naczynia zalej POMYSŁEM NA..., posyp cebulą i serem.
  7. Wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika. Piecz przez 25 minut.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: