Placuszki jogurtowe z jabłkiem

Oceń ten przepis!

4/5 4 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Porcje 2

4/5 4 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jabłko obrać i zetrzeć na grubych oczkach na tarce. Następnie dodać cynamon.
  2. Do jabłka dodać pozostałe składniki , jogurt naturalny, wbić jajko, oraz dodać mąkę. Całość dokładnie wymieszać (jeśli ciasto jest bardzo rzadkie można dodać jeszcze łyżkę mąki).
  3. Placuszki smażymy na maśle. Masło rozpuścić na patelni. Gotowe ciasto wyłożyć na patelnię, ok 2 łyżki ciasta na jeden placuszek. Smażyć z obu stron ok. 3-4 minuty.
  4. Podawać można z ulubionym dodatkiem: cukier puder, syrop klonowy czy marmolada.

Opis przepisu:

Szybkie danie, które zachwyci podczas śniadania, czy kolacji szczególnie najmłodsze pokolenie. Puszyste placuszki jogurtowe z jabłkami to świetne urozmaicenie posiłków w ciągu dnia. Najlepiej smakują na ciepło polane syropem klonowym lub z dodatkiem świeżych truskawek czy bitej śmietany. Przygotuj już dziś pyszne placuszki jogurtowe z jabłkami!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?