Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sernik bez sera czyli idealna propozycja na deser. Masa oparta na jogurcie greckim zapewni wspaniały smak i delikatność, której nasze podniebienie długo nie zapomni. Uzupełnijmy ją brzoskwiniami z puszki, a zyskamy deser, który zachwyci dzieci i dorosłych. Mniam!
Przygotowanie
110 min
Krok 1
10 min
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto.
Krok 2
0 min
Zawinąć w folię spożywczą i włożyć na pół godziny do lodówki do schłodzenia.
Krok 3
5 min
Po tym czasie podzielić ciasto. 1/3 ciasta odłożyć, a resztę zetrzeć na tarce na grubych oczkach na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypanej mąka krupczatką.
Krok 4
10 min
Ubić białka z cukrem. Dodać żółtka i proszek budyniowy. Do masy dodać jogurty i wymieszać delikatnie łyżką. Brzoskwinie odsączyć z soku, pokroić w kostkę i dodać do masy. Tak przygotowaną masę serową wylać na ciasto.
Krok 5
5 min
Pozostałe ciasto zetrzeć na tarce na grubych oczkach na wierzch.
Krok 6
0 min
Piec 50 minut w nagrzanym piekarniku do 160 stopni.
Krok 1
z
6
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto.
Krok 2
z
6
Zawinąć w folię spożywczą i włożyć na pół godziny do lodówki do schłodzenia.
Krok 3
z
6
Po tym czasie podzielić ciasto. 1/3 ciasta odłożyć, a resztę zetrzeć na tarce na grubych oczkach na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypanej mąka krupczatką.
Krok 4
z
6
Ubić białka z cukrem. Dodać żółtka i proszek budyniowy. Do masy dodać jogurty i wymieszać delikatnie łyżką. Brzoskwinie odsączyć z soku, pokroić w kostkę i dodać do masy. Tak przygotowaną masę serową wylać na ciasto.
Krok 5
z
6
Pozostałe ciasto zetrzeć na tarce na grubych oczkach na wierzch.
Krok 6
z
6
Piec 50 minut w nagrzanym piekarniku do 160 stopni.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
L
Liliana
Wykonanie sernika podanay w sposób niechlujny. Nie wiadomo ile składników włożyć do ciasta, a ile do masy.. Nie wiadomo na jakich rozmiarów blaszkę jest przepis.
Komentarze 1