Czerwone papryki faszerowane mięsem

Oceń ten przepis!

3/5 3 13 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 33 min.

  • Oczekiwanie 50 min.

  • Porcje 6

3/5 3 13 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Z papryk zetnij szerszy koniec, usuń nasiona.
  2. Marchewki obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  3. Cebulę obierz, podziel na 4 części i pokrój w paseczki.
  4. Mięso połącz z ryżem, marchewką i cebulą. Dopraw solą i pieprzem.
  5. Papryki napełnij farszem. Ułóż w naczyniu do zapiekania.
  6. Sos pomidorowy przygotuj według przepisu na opakowaniu i polej nim papryki.
  7. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Naczynie przykryj i piecz 30 minut.
  8. Następnie odkryj naczynie, przewróć papryki i zapiekaj odkryte około 20 minut.

Opis przepisu:

Jesienny obiad prosto z piekarnika: podłużne, czerwone papryki faszerowane mięsem, marchewką, ryżem i cebulą. Zapiekamy je ok. godziny w pysznym Sosie pomidorowym Na Każdy Dzień WINIARY i – mamy gotowy pożywny, jednodaniowy obiad, który łączy w sobie porcję warzyw, mięso i dodatek skrobiowy. Faszerowanych papryk można zrobić większą ilość, na zapas, bo warzywa te nie tracą cennych witamin nawet podczas odgrzewania.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?