1

2

Przepisy

Sernik z brzoskwiniami

4/5 4 118 5 1

przygotowanie: 50 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 16 porcji

442 calories kalorie: 442 kcal / porcja

Na elegancki podwieczorek: sernik z brzoskwiniami, zapiekany z bezą i kruszonką. Kruchy spód przyjemnie kontrastuje z puszystą masą serową na Budyniu śmietankowym bez cukru WINIARY oraz soczystymi połówkami brzoskwiń. Do bezy z białek możemy dodać 2 łyżki soku z cytryny i trochę otartej skórki cytrynowej - żeby nadać jej orzeźwiającą, cytrusową nutkę. Gotowy sernik możemy oprószyć cukrem pudrem.

składniki:

Liczba porcji:

Masa serowa

Beza

Ciasto

Przygotowanie:

  1. Ser utrzyj z cukrem, jajkami i masłem. Wymieszaj z Budyniem (proszkiem).
  2. Z mąki, margaryny, żółtek, cukru pudru i Proszku do pieczenia przygotuj kruszonkę.
  3. W końcu czas na bezę. Białka ubij na pianę, dodaj cukier.
  4. Chwilę ubijaj, a następnie wymieszaj z mąką ziemniaczaną.
  5. Blachę do pieczenia wyłóż papierem i rozkrusz połowę kruszonki (ciasta).
  6. Na kruszonkę nałóż masę serową, brzoskwinie przekrojone na ćwiartki i bezę. Całość posyp resztą kruszonki.
  7. Wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz przez około 60 minut.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: