Sernik z brzoskwiniami

Oceń ten przepis!

4/5 4 130 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 50 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 16

4/5 4 130 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Masa serowa

Beza

Ciasto

Przygotowanie:

  1. Ser utrzyj z cukrem, jajkami i masłem. Wymieszaj z Budyniem (proszkiem).
  2. Z mąki, margaryny, żółtek, cukru pudru i Proszku do pieczenia przygotuj kruszonkę.
  3. W końcu czas na bezę. Białka ubij na pianę, dodaj cukier.
  4. Chwilę ubijaj, a następnie wymieszaj z mąką ziemniaczaną.
  5. Blachę do pieczenia wyłóż papierem i rozkrusz połowę kruszonki (ciasta).
  6. Na kruszonkę nałóż masę serową, brzoskwinie przekrojone na ćwiartki i bezę. Całość posyp resztą kruszonki.
  7. Wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz przez około 60 minut.

Opis przepisu:

Elegancki podwieczorek, deser w leniwą niedzielę, comfort food w środku ciężkiego tygodnia – sernik z brzoskwiniami i kruszonką sprawdza się na różne okazje i zawsze smakuje doskonale. Urzeknie Cię jego kruchy spód kontrastujący z puszystą masą serową na bazie Budyniu Śmietankowego bez cukru WINIARY. Smaku dopełniają soczyste połówki brzoskwiń. Odrobina soku z cytryny dodanego do bezy nada deserowi orzeźwiającej cytrusowej nuty. Gotowy sernik z brzoskwiniami i kruszonką oprósz cukrem pudrem.

Nasz przepis na sernik z brzoskwiniami przygotujesz łatwo i szybko. Na początek utrzyj ser z cukrem, jajami, masłem oraz wymieszaj z budyniem (proszkiem). Przygotuj kruszonkę z mąki, margaryny, żółtek i cukru pudru z dodatkiem Proszku do pieczenia WINIARY. Na koniec beza – ubij białka na sztywną pianę i dodaj cukier. Następnie stopniowo dodawaj mąkę ziemniaczaną.

Na blachę do pieczenia wyłóż papier i rozkrusz połowę ciasta na kruszonkę. Na nią nałóż masę serową oraz brzoskwinie pokrojone w ćwiartki. Na wierzch posyp resztę kruszonki. Puszysty sernik z brzoskwiniami piecz w 180 stopniach przez około godzinę.

Po upieczeniu posyp ciasto cukrem pudrem. Możesz je podać jako sernik na ciepło, z gałką lodów waniliowych lub jako samodzielny deser. Doskonale smakuje także następnego dnia, a nasz przepis pozwala na przygotowanie kilkunastu porcji.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?