Ziemniaki faszerowane serem

4/5 4 57 5 1
4/5 4 57 5 1
  • Przygotowanie: 30 min.

  • Oczekiwanie: 15 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki ze skórką dobrze umyj, ugotuj je w mundurkach, przekrój na połowę i wydrąż miąższ.
  2. Sery rozgnieć widelcem, dodaj wydrążone ziemniaki, cebulę, czosnek i zieleninę. Dodaj ZIARENKA SMAKU i przyprawę MAGGI.
  3. Połówki ziemniaków napełnij masą serową. Ułóż w naczyniu do zapiekania posmarowanym masłem.
  4. Piekarnik rozgrzej do 200°C. Wstaw naczynie z ziemniakami i piecz 10–15 minut.

Opis przepisu:


Ziemniaki faszerowane serem to danie nie tylko dla wegetarian. Zapiekane ziemniaki w piekarniku smakują najlepiej podane na ciepło z chrupiącym boczkiem i posypane świeżą natką pietruszki lub innymi ziołami.

Ziemniaki zapiekane z serem feta oraz twarogiem smakują wyraziście dzięki Ziarenkom smaku WINIARY oraz przyprawie Maggi, pachną aromatycznie dzięki ząbkowi czosnku i cebulce ze szczypiorkiem.

Jeżeli masz ochotę na szybką potrawę z ziemniakami na kolację, polecamy pieczone ziemniaki z serem - od Twojej inspiracji zależy, co jeszcze do nich dodasz!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?