Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cukinia nadziewana kurczakiem i papryką

0
80 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 kostek
WINIARY Rosół drobiowy
2 
Cukinia
400 g
Filet z kurczaka
200 g
Papryka czerwona
1 
Cebula
3 łyżek
Olej
2 
Jajko
50 g
Ser edamski
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
19.94 g
Białko
29.56 g
Wartość energetyczna
332.25 kcal
Węglowodany
8.23 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

80 min
Krok 1
10 min
Cukinie przekrój na połowę i wydrąż miąższ, a środki delikatnie oprósz solą i pieprzem
Krok 2
15 min
Filety, paprykę i cebulę pokrój w bardzo małą kostkę i podsmaż na oleju.
Krok 3
7 min
Dodaj pokrojony drobno miąższ cukinii, mieszaj i podgrzewaj.
Krok 4
5 min
Dodaj pokruszone 1,5 kostki drobiowej, dopraw pieprzem, ostudź.
Krok 5
2 min
Pozostałą kostkę drobiową rozpuść w 100 ml wody i wlej do naczynia do zapiekania.
Krok 6
5 min
Zetrzyj ser na tarce o grubych oczkach.
Krok 7
5 min
Połówki cukinii napełnij farszem i posyp serem. W naczyniu ułóż połówki cukinii.
Krok 8
30 min
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Piecz około 30 minut.
Krok 9
1 min
Podawaj ciepłe, świetnie smakuje z sosem Salsa WINIARY
Cukinia nadziewana kurczakiem i papryką

Krok 1 z 9

Cukinie przekrój na połowę i wydrąż miąższ, a środki delikatnie oprósz solą i pieprzem

Cukinia nadziewana kurczakiem i papryką

Krok 2 z 9

Filety, paprykę i cebulę pokrój w bardzo małą kostkę i podsmaż na oleju.

Cukinia nadziewana kurczakiem i papryką

Krok 3 z 9

Dodaj pokrojony drobno miąższ cukinii, mieszaj i podgrzewaj.

Cukinia nadziewana kurczakiem i papryką

Krok 4 z 9

Dodaj pokruszone 1,5 kostki drobiowej, dopraw pieprzem, ostudź.

Cukinia nadziewana kurczakiem i papryką

Krok 5 z 9

Pozostałą kostkę drobiową rozpuść w 100 ml wody i wlej do naczynia do zapiekania.

Cukinia nadziewana kurczakiem i papryką

Krok 6 z 9

Zetrzyj ser na tarce o grubych oczkach.

Cukinia nadziewana kurczakiem i papryką

Krok 7 z 9

Połówki cukinii napełnij farszem i posyp serem. W naczyniu ułóż połówki cukinii.

Cukinia nadziewana kurczakiem i papryką

Krok 8 z 9

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Piecz około 30 minut.

Cukinia nadziewana kurczakiem i papryką

Krok 9 z 9

Podawaj ciepłe, świetnie smakuje z sosem Salsa WINIARY

Aby przygotowanie cukinii nadziewanej kurczakiem i papryką było prostsze, przygotuj 1 Kostkę drobiową WINIARY, którą wkruszysz do podsmażanej piersi z kurczaka, cebulki i papryki, aby farsz do nadziewanej cukinii zyskał idealny smak i kuszący aromat. Nadziewane cukinie zapiekaj pod ulubionym żółtym serem, np. startym parmezanem. Jeśli masz ochotę, użyj plastrów mozzarelli lub sera koziego. Cukinie nadziewane kurczakiem smakują świetnie z Sosem Salsa WINIARY!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika