Spaghetti z mięsem wieprzowo-wołowym i sosem pomidorowym

Oceń ten przepis!

4/5 4 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 23 min.

  • Oczekiwanie 37 min.

  • Porcje 4

4/5 4 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę pokrojoną w kostkę i przeciśnięty przez praskę czosnek podsmażam na 3 łyżkach oliwy.
  2. Dodaję pomidory razem z zalewą. Mieszam i gotuję na niewielkim ogniu przez ok. 10 minut.
  3. Do sosu dodaję koncentrat. Przyprawiam do smaku. Na końcu dodaję cukier i ocet.
  4. Mięso podsmażam na łyżce oliwy przez ok. 7 minut (rozdrabniam je widelcem). Doprawiam solą i pieprzem.
  5. Sos wlewam do mięsa, mieszam, gotuję na małym ogniu ok. 5 minut.
  6. Makaron gotuję al dente w dużej ilości lekko osolonej wody z łyżką oliwy. Odcedzam na sicie, przelewam letnią wodą.
  7. Makaron polewam sosem. Posypuję odrobiną sera.

Opis przepisu:

Spaghetti z mięsem wieprzowo-wołowym i sosem pomidorowym w smaku przypomina nieco spaghetti bolognese, jednak lekko słodkawy smak sosu nadaje temu daniu wyjątkowy charakter. Gotowe spaghetti z mięsem wieprzowo-wołowym i sosem pomidorowym posyp startym serem gratino.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?