Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kanie w panierce naleśnikowo grzybowej z dynią

0
20 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Grzyby Kanie
1 szklanka
Mąka pszenna pełnoziarnista
0.5 szklanka
Mleko
1 
Jajko
1 trochę
Olej rzepakowy
20 dag
Dynia
0.5 szklanka
Makaron
1 pęczek
Koperek Świeży
1 
Papryka żółta
8 
Pomidorki koktajlowe
2 łyżek
Ser parmezan
1 trochę
Sól
0.5 szklanka
Woda gazowana
1 pęczek
Bazylia świeża
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
47.44 g
Wartość energetyczna
328.96 kcal
Białko
15.26 g
Tłuszcze
8.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

20 min
Krok 1
20 min
ciasto naleśnikowo grzybowe: Do miski wsypuję mąkę, dodaję mleko, wodę, jajko, sos grzybowy i miksuję. Grzyby kanie myję, osuszam i panieruję w cieście naleśnikowo grzybowym. Smażę na rozgrzanym oleju. Farsz: Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie. Dynię obieram i kroję w kostkę, paprykę też kroję. Na patelni przesmażam dynię, dolewam 1/3 szklanki wody żeby zmiękła, dodaję paprykę i dalej smażę, na końcu dodaję pomidorki koktajlowe pokrojone na pół. Doprawiam solą, pieprzem, dodaję makaron i mieszam. W 1/2 szklance wody rozrabiam sos grzybowy. Przelewam do garnka i gotuję aż zgęstnieje. Farsz układam na grzybach, polewam sosem, posypuję parmezanem, koperkiem, bazylią.
Kanie w panierce naleśnikowo grzybowej z dynią

Krok 1 z 1

ciasto naleśnikowo grzybowe: Do miski wsypuję mąkę, dodaję mleko, wodę, jajko, sos grzybowy i miksuję. Grzyby kanie myję, osuszam i panieruję w cieście naleśnikowo grzybowym. Smażę na rozgrzanym oleju. Farsz: Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie. Dynię obieram i kroję w kostkę, paprykę też kroję. Na patelni przesmażam dynię, dolewam 1/3 szklanki wody żeby zmiękła, dodaję paprykę i dalej smażę, na końcu dodaję pomidorki koktajlowe pokrojone na pół. Doprawiam solą, pieprzem, dodaję makaron i mieszam. W 1/2 szklance wody rozrabiam sos grzybowy. Przelewam do garnka i gotuję aż zgęstnieje. Farsz układam na grzybach, polewam sosem, posypuję parmezanem, koperkiem, bazylią.


Kanie w cieście naleśnikowo grzybowym, podałam z farszem z dyni hokkaido, makaronem łezki i papryką. Do ciasta naleśnikowego dodałam sos grzybowy Winiary, przez co ma fajny posmak.Całość polałam sosem grzybowym i posypałam parmezanem.Jesienne kolorowe danie dla miłośników grzybów. U mnie zniknęło w mig.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika