Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Kanie w panierce naleśnikowo-grzybowej z dynią

Kanie w panierce naleśnikowo-grzybowej z dynią

(0)
20min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest mysza75

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
0.75  opakowanie
WINIARY Codzienny grzybowy sos
4 
Grzyby Kanie
1  szklanka
Mąka pszenna pełnoziarnista
0.5  szklanka
Mleko
1 
Jajko
trochę
Olej rzepakowy
20  dag
Dynia
0.5  szklanka
Makaron
1  pęczek
Koperek Świeży
1 
Papryka żółta
8 
Pomidorki koktajlowe
0.25  opakowanie
WINIARY Codzienny grzybowy sos
2  łyżek
Ser parmezan
trochę
Sól
0.5  szklanka
Woda gazowana
1  pęczek
Bazylia świeża
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
14.99 g
Węglowodany
47.29 g
Tłuszcze
7.94 g
Wartość energetyczna
321.78 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Kanie w cieście naleśnikowo grzybowym, podałam z farszem z dyni hokkaido, makaronem łezki i papryką. Do ciasta naleśnikowego dodałam sos grzybowy Winiary, przez co ma fajny posmak.Całość polałam sosem grzybowym i posypałam parmezanem.Jesienne kolorowe danie dla miłośników grzybów. U mnie zniknęło w mig.

Przygotowanie

20 min
  • Krok 1

    20 min
    ciasto naleśnikowo grzybowe: Do miski wsypuję mąkę, dodaję mleko, wodę, jajko, sos grzybowy i miksuję. Grzyby kanie myję, osuszam i panieruję w cieście naleśnikowo grzybowym. Smażę na rozgrzanym oleju. Farsz: Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie. Dynię obieram i kroję w kostkę, paprykę też kroję. Na patelni przesmażam dynię, dolewam 1/3 szklanki wody żeby zmiękła, dodaję paprykę i dalej smażę, na końcu dodaję pomidorki koktajlowe pokrojone na pół. Doprawiam solą, pieprzem, dodaję makaron i mieszam. W 1/2 szklance wody rozrabiam sos grzybowy. Przelewam do garnka i gotuję aż zgęstnieje. Farsz układam na grzybach, polewam sosem, posypuję parmezanem, koperkiem, bazylią.
Kanie w panierce naleśnikowo-grzybowej z dynią

Krok 1 z 1

ciasto naleśnikowo grzybowe: Do miski wsypuję mąkę, dodaję mleko, wodę, jajko, sos grzybowy i miksuję. Grzyby kanie myję, osuszam i panieruję w cieście naleśnikowo grzybowym. Smażę na rozgrzanym oleju. Farsz: Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie. Dynię obieram i kroję w kostkę, paprykę też kroję. Na patelni przesmażam dynię, dolewam 1/3 szklanki wody żeby zmiękła, dodaję paprykę i dalej smażę, na końcu dodaję pomidorki koktajlowe pokrojone na pół. Doprawiam solą, pieprzem, dodaję makaron i mieszam. W 1/2 szklance wody rozrabiam sos grzybowy. Przelewam do garnka i gotuję aż zgęstnieje. Farsz układam na grzybach, polewam sosem, posypuję parmezanem, koperkiem, bazylią.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Grzyby
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Makaron
  • Przystawka
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kurczak z warzywami na makaronie ryżowym

    Kurczak z warzywami na makaronie ryżowym

    35 min Łatwy
  • Dorsz zapiekany w sosie grzybowo-serowym

    Dorsz zapiekany w sosie grzybowo-serowym

    1 godz 50 min Łatwy
  • Gulasz z wołowiną i dynią

    Gulasz z wołowiną i dynią

    1 godz 10 min Łatwy
  • Śniadaniowa zupa z dyni z mlekiem

    Śniadaniowa zupa z dyni z mlekiem

    48 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu