Ryżowa sałatka z pieczarkami i suszonymi pomidorami

Oceń ten przepis!

4/5 4 17 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 4

4/5 4 17 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ryż ugotuj na sypko i ostudź.
  2. Do zimnego ryżu dodaj ser żółty pokrojony w kosteczkę, pieczarki, całe oliwki i suszone pomidory pokrojone na mniejsze części.
  3. Sałatkę posyp ziołami, dodaj sól i pieprz do smaku.
  4. Wszystkie składniki wymieszaj z Majonezem. Smacznego.

Opis przepisu:

Ciekawy i nietypowy pomysł na sałatkę. Smak ryżu i oliwek przełamujemy pieczarkami oraz suszonymi pomidorami. Dzięki temu danie nabiera nowego wymiaru i zaskoczy każdego degustatora. Aby dodać trochę słonego posmaku, uzupełniamy sałatkę o ser żółty. Całość mieszamy z majonezem dekoracyjnym WINIARY i podajemy na zimno. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?