Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka meksykańska to sycąca i prosta w przygotowaniu przekąska. Wyśmienity smak sałatki to zasługa kompozycji szynki, kukurydzy, soczystej czerwonej papryki, ryżu i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Sałatka meksykańska to idealna propozycja na imprezowy stół, a dzięki pięknym kolorom i uwielbianej przez dzieci kukurydzy, zyska aprobatę również młodych smakoszy.
Przygotowanie
19 min
Krok 1
3 min
Szynkę pokrój w kostkę. Kukurydzę osącz z zalewy.
Krok 2
3 min
Paprykę umyj, oczyść z gniazd nasiennych i drobno posiekaj.
Krok 3
8 min
Ugotuj ryż, ostudź.
Krok 4
4 min
Dodaj ryż i posiekaną natkę pietruszki. Wszystkie składniki wymieszaj z Majonezem.
Krok 5
1 min
Podawaj jako przystawkę lub z pieczywem.
Krok 1
z
5
Szynkę pokrój w kostkę. Kukurydzę osącz z zalewy.
Krok 2
z
5
Paprykę umyj, oczyść z gniazd nasiennych i drobno posiekaj.
Krok 3
z
5
Ugotuj ryż, ostudź.
Krok 4
z
5
Dodaj ryż i posiekaną natkę pietruszki. Wszystkie składniki wymieszaj z Majonezem.
Krok 5
z
5
Podawaj jako przystawkę lub z pieczywem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0