Papryka marynowana

Oceń ten przepis!

4/5 4 18 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz. 30 min.

  • Porcje 10

4/5 4 18 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Usuń gniazda nasienne oraz białe włókna z papryk. Pokrój je w paski.
  2. Zagotuj ocet z wodą, cukrem i solą.
  3. Obierz szalotki - większe przekrój na ćwiartki, mniejsze pozostaw w całości.
  4. Do 10 wyparzonych słoiczków włóż przyprawy, szalotki i ciasno paprykę.
  5. Zalej paprykę marynatą, zakręć słoiki.
  6. Do garnka wyłożonego ściereczką włóż słoiczki i pasteryzuj przez około 5-10 minut.
  7. Wyjmij ostrożnie słoiczki i odwróć do góry dnem na 10 minut, następnie ustaw prawidłowo w chłodnym miejscu.

Opis przepisu:

Zielona, żółta i czerwona papryka, marynowana z szalotką w aromatycznej octowej zalewie z gorczycą, kolorowym pieprzem, liściem laurowym i zielem angielskim, to smaczny i dekoracyjny składnik zimnych przekąsek, kanapek i sałatek.

Paprykę możemy pokroić w dowolne kształty i wykorzystać ją potem do dekoracji różnych dań.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?