1

2

Przepisy

Papryka marynowana

4/5 4 8 5 1

przygotowanie: 90 minut

porcje: 10 porcji

270 calories kalorie: 270 kcal / porcja

Zielona, żółta i czerwona papryka, marynowana z szalotką w aromatycznej octowej zalewie z gorczycą, kolorowym pieprzem, liściem laurowym i zielem angielskim, to smaczny i dekoracyjny składnik zimnych przekąsek, kanapek i sałatek.

Paprykę możemy pokroić w dowolne kształty i wykorzystać ją potem do dekoracji różnych dań.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Usuń gniazda nasienne oraz białe włókna z papryk.
  2. Zagotuj ocet z wodą, cukrem i solą.
  3. Pokrój papryki w paski.
  4. Obierz szalotki - większe przekrój na ćwiartki, mniejsze pozostaw w całości.
  5. Do 10 wyparzonych słoiczków włóż przyprawy, szalotki i ciasno paprykę.
  6. Zalej paprykę marynatą, zakręć słoiki.
  7. Do garnka wyłożonego ściereczką włóż słoiczki i pasteryzuj przez około 5-10 minut.
  8. Wyjmij ostrożnie słoiczki i odwróć do góry dnem na 10 minut, następnie ustaw prawidłowo w chłodnym miejscu.

1 wskazówka do przepisu

  • iwat
    do każdego słoika dodaje po malej łyżeczce miodu naturalnego. łagodzi ocet

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: