Przystawka z jajkami

Oceń ten przepis!

4/5 4 14 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

4/5 4 14 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka ugotuj na twardo. Ostudź i przekrój na ćwiartki.
  2. Szynkę i ogórki pokrój w cienkie paseczki.
  3. Szynkę, ogórki i odsączony groszek połącz z Sosem chrzanowym. Dopraw pieprzem.
  4. Na liściach sałaty ułóż porcje sałatki i ćwiartki jajka.
  5. Podawaj udekorowane natką pietruszki.

Opis przepisu:


Szukasz pomysłu na szybką, smaczną i sytą przystawkę na imprezę rodzinną lub dla znajomych? Polecamy wypróbowanie przystawek z jajkami - jajek z szynką, ogórkiem, groszkiem konserwowym i Sosem chrzanowym WINIARY, podawanych elegancko na liściach sałaty, wartościowych pod względem odżywczym.

Jajka z warzywami i szynką na liściach sałaty przypominają wyglądem piękne ostrygi, które czekają na odkrycie ich smacznej zawartości. Przystawka z jajkiem sprawdzi się zarówno jako wyjątkowa i oryginalna przystawka na rodzinne spotkanie, wyjątkową uroczystość, jak i imprezę ze znajomymi.

Spróbuj także z Zimnymi sosami WINIARY: Sosem tatarskim lub Sosem wiosennym z koperkiem! >>

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?