Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Co zrobić ze smacznej cieciorki, zwanej też ciecierzycą? Na przykład pyszną i bardzo sycącą sałatkę. Z chrupkimi paseczkami boczku, czerwoną cebulą, konserwowym ogórkiem oraz sosem musztardowo-majonezowym. Wymarzone danie na pożywny lunch, na domową lub firmową imprezę lub jako dodatek do mięs z grilla.
Przygotowanie
36 min
Krok 1
5 min
Ziemniaki ugotuj, pokrój w cząstki, cebulę i ogórki w kostkę.
Krok 2
10 min
Cieciorkę odsącz, przesmaż na patelni na rozgrzanym maśle i ostudź.
Krok 3
3 min
Połącz je z Majonezem i musztardą.
Krok 4
2 min
Dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
15 min
Boczek pokrój w cienkie paseczki i wysmaż na chrupko.
Krok 6
1 min
Sałatkę podawaj posypaną boczkiem i natką pietruszki.
Krok 1
z
6
Ziemniaki ugotuj, pokrój w cząstki, cebulę i ogórki w kostkę.
Krok 2
z
6
Cieciorkę odsącz, przesmaż na patelni na rozgrzanym maśle i ostudź.
Krok 3
z
6
Połącz je z Majonezem i musztardą.
Krok 4
z
6
Dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
z
6
Boczek pokrój w cienkie paseczki i wysmaż na chrupko.
Krok 6
z
6
Sałatkę podawaj posypaną boczkiem i natką pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0