1

2

Przepisy

Pudding angielski

4/5 4 8 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 40 minut

porcje: 4 porcje

Delikatny, pachnący angielski pudding. Łatwy w przygotowaniu, zachwycająco wyborny, polecam ;)

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Foremkę posmarować lekko masłem. Chałkę pokroić na niewielkie, 1 cm kromki. Każdą z jednej strony posmarować masłem.
  2. Ułożyć w foremce, skośnie, aby na siebie zachodziły.
  3. Śmietanę kremówkę, mleko, cukier i jajko dokładnie zmiksować. Powstałą masą zalać kromki.
  4. Posypać rodzynkami, żurawiną i warstwą ciemnego cukru. Można też użyć innych dodatków, np. czekoladę albo suszone śliwki. Kromki lekko przycisnąć i odstawić na 10 minut.
  5. Piec w temperaturze 160 st. C przez ok. 30 minut. Wyjąć, posmarować cienką warstwą dżemu. Podawać od razu. Smacznego!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: