Tosty z patelni
15min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
7.32 g
Węglowodany
10.22 g
Tłuszcze
19.71 g
Wartość energetyczna
245.24 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
15 min
Krok 1
10 min
Każdą kromkę chleba posmarować masłem, przekroić na pół. Na połówki chleba dać ser, szynkę i przykryć drugą połówką chleba.
Krok 2
5 min
Takie kromki chleba ułożyć na rozgrzany olej i smażyć z obu stron. Wyciągnąć na ręcznik papierowy, by odciekły z tłuszczu.
Jeśli lubisz tosty, spróbuj ich w nowej odsłonie, czyli przyrządzane na patelni. Na trójkąty z chleba połóż plasterki sera i szynki, przykryj je pozostałymi trójkątami z chleba, a następnie smaż tosty na oleju z obu stron. Tosty z patelni wyłóż na papierowy ręcznik, tak żeby odciekły z tłuszczu, a podawaj je z ketchupem lub pokrojonym w ćwiartki pomidorem.
Komentarze 1