Makaron z kurczakiem i szparagami

Oceń ten przepis!

4/5 4 43 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 55 min.

  • Oczekiwanie 5 min.

  • Porcje 4

4/5 4 43 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Świeże szparagi oczyść i pokrój w 2 cm kawałki.
  2. Filet pokrój w kostkę a szpinak drobno.
  3. Masło rozgrzej na patelni, smaż na nim przez 10 minut szparagi i mięso.
  4. POMYSŁ NA dokładnie wymieszaj ze śmietanką i 200 ml wody - dodaj na patelnię i duś całość przez 5 minut. Dodaj szpinak.
  5. Makaron ugotuj w dużej ilości posolonej wody.
  6. Makaron połącz z zawartością patelni, podawaj zaraz po przygotowaniu.

Opis przepisu:

Śmietankowy makaron wstążki z kurczakiem i szparagami, duszony w Pomyśle na... kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym z garścią szpinaku dla smaku i koloru. Najlepszy z młodymi szparagami, ale można także użyć szparagów ze słoika, które dodajemy do sosu pod koniec duszenia. Pyszny z sałatką z cykorii z mandarynką i włoskimi orzechami.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?