1

2

Przepisy

Galaretka w pomarańczach

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 4 porcje

Bardzo łatwe, fenomenalnie wyglądają - najlepiej podać je na przyjęciu dla dzieci. Moi synkowie byli oczywiście zachwyceni - zachwycone były także dzieci moich koleżanek, galaretek spróbowały nawet największe niejadki.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pomarańcze wymyć, przekroić na pół, wydrążyć środki (można je oczywiście zjeść albo zrobić z nich sok) i zostawić do wyschnięcia. W tym czasie rozrobić galaretki według przepisu na opakowaniu - ja użyłam odrobinę mniej wody.
  2. Galaretki ostudzić, a następnie przelać je do wydrążonych połówek pomarańczy i schować do lodówki. Gdy stężeją, galaretkowe pomarańcze przekroić na 4 części.

1 wskazówka do przepisu

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: