Pasztet z cukinii z wątróbką

Oceń ten przepis!

4/5 4 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 10 min.

  • Porcje 10

4/5 4 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Wątróbkę przesmażyć na 2 łyżkach oliwy i odstawić do przestudzenia.
  2. Do miski zetrzeć na tarce o dużych oczkach cukinię, jeśli jest dużo soku-lekko odcisnąć, następnie zetrzeć obraną marchewkę i pietruszkę. Dodać drobno pokrojoną cebulę i jajka.
  3. Posiekać natkę pietruszki i drobno pokroić usmażoną wątróbkę.
  4. W misce wymieszać wszystkie składniki, dodając Ziołowe Ziarenka Smaku WINIARY, doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego (lub do formy) natłuszczonego i wysypanego bułką tartą.
  5. Piec 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Opis przepisu:

Jest mnóstwo przepisów na warzywne pasztety z cukinią. Ja je modyfikuję, dodaję różne składniki. Tym razem to taki mały eksperyment z wątróbką. Smakuje! Zachęcam do spróbowania.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?