Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pieczone placki z cukinii i pieczarek

0
45 min
Łatwy

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Cukinia
1 
Cebula
10 dag
Pieczarki
1 dag
Mąka żytnia razowa typ 2000
1 
Jajko
1 trochę
Sól
3 łyżek
Pietruszka
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
1.22 g
Wartość energetyczna
38.67 kcal
Białko
2.77 g
Węglowodany
4.72 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
5 min
Cukinię opłukać, osuszyć i zetrzeć na tarce do jarzyn.
Krok 2
5 min
Pieczarki oczyścić i również zetrzeć do cukinii.
Krok 3
2 min
Razem wymieszać.
Krok 4
3 min
Dodać natkę pietruszki.
Krok 5
3 min
Cebulę obrać, posiekać i dodać do cukinii.
Krok 6
2 min
Ponownie wymieszać.
Krok 7
3 min
Jajko roztrzepać i przelać do warzyw.
Krok 8
2 min
Dodać mąkę i sól, pieprz do smaku. Wymieszać.
Krok 9
5 min
Nakładać łyżką placki na papier do pieczenia.
Krok 10
15 min
Piec w nagrzanym piekarniku na lekko brązowy kolor.
Pieczone placki z cukinii i pieczarek

Krok 1 z 10

Cukinię opłukać, osuszyć i zetrzeć na tarce do jarzyn.

Pieczone placki z cukinii i pieczarek

Krok 2 z 10

Pieczarki oczyścić i również zetrzeć do cukinii.

Pieczone placki z cukinii i pieczarek

Krok 3 z 10

Razem wymieszać.

Pieczone placki z cukinii i pieczarek

Krok 4 z 10

Dodać natkę pietruszki.

Pieczone placki z cukinii i pieczarek

Krok 5 z 10

Cebulę obrać, posiekać i dodać do cukinii.

Pieczone placki z cukinii i pieczarek

Krok 6 z 10

Ponownie wymieszać.

Pieczone placki z cukinii i pieczarek

Krok 7 z 10

Jajko roztrzepać i przelać do warzyw.

Pieczone placki z cukinii i pieczarek

Krok 8 z 10

Dodać mąkę i sól, pieprz do smaku. Wymieszać.

Pieczone placki z cukinii i pieczarek

Krok 9 z 10

Nakładać łyżką placki na papier do pieczenia.

Pieczone placki z cukinii i pieczarek

Krok 10 z 10

Piec w nagrzanym piekarniku na lekko brązowy kolor.

Warzywne placki to wspaniała przegryzka, która nadaje się na każdą porę dnia. Jej smak jest fantastyczny, a prosty sposób przygotowania sprawia, że całość jest niezwykle atrakcyjna. Spróbujcie sami! Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika