Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pieczone placki z cukinii i pieczarek
Dodaj do CookBook

Pieczone placki z cukinii i pieczarek

(0)
45 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest paulinapj
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

5 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Cukinia
1  łyżka
Bulion warzywny w słoiku WINIARY
1 
Cebula
10  dag
Pieczarki
1  dag
Mąka żytnia razowa typ 2000
1 
Jajko
trochę
Sól
3  łyżek
Pietruszka
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
4.7 g
Wartość energetyczna
41.7 kcal
Tłuszcze
1.3 g
Białko
2.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Warzywne placki to wspaniała przegryzka, która nadaje się na każdą porę dnia. Jej smak jest fantastyczny, a prosty sposób przygotowania sprawia, że całość jest niezwykle atrakcyjna. Spróbujcie sami! Smacznego!

Przygotowanie

45 min
  • Krok 1

    5 min
    Cukinię opłukać, osuszyć i zetrzeć na tarce do jarzyn.
  • Krok 2

    5 min
    Pieczarki oczyścić i również zetrzeć do cukinii.
  • Krok 3

    2 min
    Razem wymieszać.
  • Krok 4

    3 min
    Dodać natkę pietruszki i łyżkę bulionu warzywnego WINIARY
  • Krok 5

    3 min
    Cebulę obrać, posiekać i dodać do cukinii.
  • Krok 6

    2 min
    Ponownie wymieszać.
  • Krok 7

    3 min
    Jajko roztrzepać i przelać do warzyw.
  • Krok 8

    2 min
    Dodać mąkę i sól, pieprz do smaku. Wymieszać.
  • Krok 9

    5 min
    Nakładać łyżką placki na papier do pieczenia.
  • Krok 10

    15 min
    Piec w nagrzanym piekarniku na lekko brązowy kolor.
Pieczone placki z cukinii i pieczarek

Krok 1 z 10

Cukinię opłukać, osuszyć i zetrzeć na tarce do jarzyn.

Pieczone placki z cukinii i pieczarek

Krok 2 z 10

Pieczarki oczyścić i również zetrzeć do cukinii.

Pieczone placki z cukinii i pieczarek

Krok 3 z 10

Razem wymieszać.

Pieczone placki z cukinii i pieczarek

Krok 4 z 10

Dodać natkę pietruszki i łyżkę bulionu warzywnego WINIARY

Pieczone placki z cukinii i pieczarek

Krok 5 z 10

Cebulę obrać, posiekać i dodać do cukinii.

Pieczone placki z cukinii i pieczarek

Krok 6 z 10

Ponownie wymieszać.

Pieczone placki z cukinii i pieczarek

Krok 7 z 10

Jajko roztrzepać i przelać do warzyw.

Pieczone placki z cukinii i pieczarek

Krok 8 z 10

Dodać mąkę i sól, pieprz do smaku. Wymieszać.

Pieczone placki z cukinii i pieczarek

Krok 9 z 10

Nakładać łyżką placki na papier do pieczenia.

Pieczone placki z cukinii i pieczarek

Krok 10 z 10

Piec w nagrzanym piekarniku na lekko brązowy kolor.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Dodatek
  • Drugie danie
  • Grzyby
  • Jajka
  • Niski poziom cukru
  • Poniżej 300 kcal
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pieczone warzywa korzeniowe

    Pieczone warzywa korzeniowe

    45 min Średni
  • Zupa szczawiowa z talarkami z pieczonej marchewki i buraka

    Zupa szczawiowa z talarkami z pieczonej marchewki i buraka

    36 min Łatwy
  • Pieczone rzodkiewki

    Pieczone rzodkiewki

    30 min Łatwy
  • Pieczone białe kiełbaski żurkiem podlewane

    Pieczone białe kiełbaski żurkiem podlewane

    1 godz 21 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu