Pieczone placki z cukinii i pieczarek
45min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
2.77 g
Węglowodany
4.72 g
Tłuszcze
1.22 g
Wartość energetyczna
38.67 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
45 min
Krok 1
5 min
Cukinię opłukać, osuszyć i zetrzeć na tarce do jarzyn.
Krok 2
5 min
Pieczarki oczyścić i również zetrzeć do cukinii.
Krok 3
2 min
Razem wymieszać.
Krok 4
3 min
Dodać natkę pietruszki.
Krok 5
3 min
Cebulę obrać, posiekać i dodać do cukinii.
Krok 6
2 min
Ponownie wymieszać.
Krok 7
3 min
Jajko roztrzepać i przelać do warzyw.
Krok 8
2 min
Dodać mąkę i sól, pieprz do smaku. Wymieszać.
Krok 9
5 min
Nakładać łyżką placki na papier do pieczenia.
Krok 10
15 min
Piec w nagrzanym piekarniku na lekko brązowy kolor.
Warzywne placki to wspaniała przegryzka, która nadaje się na każdą porę dnia. Jej smak jest fantastyczny, a prosty sposób przygotowania sprawia, że całość jest niezwykle atrakcyjna. Spróbujcie sami! Smacznego!
Komentarze 0