Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Warzywne placki to wspaniała przegryzka, która nadaje się na każdą porę dnia. Jej smak jest fantastyczny, a prosty sposób przygotowania sprawia, że całość jest niezwykle atrakcyjna. Spróbujcie sami! Smacznego!
Przygotowanie
45 min
Krok 1
5 min
Cukinię opłukać, osuszyć i zetrzeć na tarce do jarzyn.
Krok 2
5 min
Pieczarki oczyścić i również zetrzeć do cukinii.
Krok 3
2 min
Razem wymieszać.
Krok 4
3 min
Dodać natkę pietruszki i łyżkę bulionu warzywnego WINIARY
Krok 5
3 min
Cebulę obrać, posiekać i dodać do cukinii.
Krok 6
2 min
Ponownie wymieszać.
Krok 7
3 min
Jajko roztrzepać i przelać do warzyw.
Krok 8
2 min
Dodać mąkę i sól, pieprz do smaku. Wymieszać.
Krok 9
5 min
Nakładać łyżką placki na papier do pieczenia.
Krok 10
15 min
Piec w nagrzanym piekarniku na lekko brązowy kolor.
Krok 1
z
10
Cukinię opłukać, osuszyć i zetrzeć na tarce do jarzyn.
Krok 2
z
10
Pieczarki oczyścić i również zetrzeć do cukinii.
Krok 3
z
10
Razem wymieszać.
Krok 4
z
10
Dodać natkę pietruszki i łyżkę bulionu warzywnego WINIARY
Krok 5
z
10
Cebulę obrać, posiekać i dodać do cukinii.
Krok 6
z
10
Ponownie wymieszać.
Krok 7
z
10
Jajko roztrzepać i przelać do warzyw.
Krok 8
z
10
Dodać mąkę i sól, pieprz do smaku. Wymieszać.
Krok 9
z
10
Nakładać łyżką placki na papier do pieczenia.
Krok 10
z
10
Piec w nagrzanym piekarniku na lekko brązowy kolor.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0