Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Promocja na brokuły
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Pieczone placki z cukinii i pieczarek

Pieczone placki z cukinii i pieczarek

(0)
45min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest paulinapj

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

5 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Cukinia
1 
Cebula
10  dag
Pieczarki
1  dag
Mąka żytnia razowa typ 2000
1 
Jajko
trochę
Sól
3  łyżek
Pietruszka
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
2.77 g
Węglowodany
4.72 g
Tłuszcze
1.22 g
Wartość energetyczna
38.67 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Warzywne placki to wspaniała przegryzka, która nadaje się na każdą porę dnia. Jej smak jest fantastyczny, a prosty sposób przygotowania sprawia, że całość jest niezwykle atrakcyjna. Spróbujcie sami! Smacznego!

Przygotowanie

45 min
  • Krok 1

    5 min
    Cukinię opłukać, osuszyć i zetrzeć na tarce do jarzyn.
  • Krok 2

    5 min
    Pieczarki oczyścić i również zetrzeć do cukinii.
  • Krok 3

    2 min
    Razem wymieszać.
  • Krok 4

    3 min
    Dodać natkę pietruszki.
  • Krok 5

    3 min
    Cebulę obrać, posiekać i dodać do cukinii.
  • Krok 6

    2 min
    Ponownie wymieszać.
  • Krok 7

    3 min
    Jajko roztrzepać i przelać do warzyw.
  • Krok 8

    2 min
    Dodać mąkę i sól, pieprz do smaku. Wymieszać.
  • Krok 9

    5 min
    Nakładać łyżką placki na papier do pieczenia.
  • Krok 10

    15 min
    Piec w nagrzanym piekarniku na lekko brązowy kolor.
Pieczone placki z cukinii i pieczarek

Krok 1 z 10

Cukinię opłukać, osuszyć i zetrzeć na tarce do jarzyn.

Pieczone placki z cukinii i pieczarek

Krok 2 z 10

Pieczarki oczyścić i również zetrzeć do cukinii.

Pieczone placki z cukinii i pieczarek

Krok 3 z 10

Razem wymieszać.

Pieczone placki z cukinii i pieczarek

Krok 4 z 10

Dodać natkę pietruszki.

Pieczone placki z cukinii i pieczarek

Krok 5 z 10

Cebulę obrać, posiekać i dodać do cukinii.

Pieczone placki z cukinii i pieczarek

Krok 6 z 10

Ponownie wymieszać.

Pieczone placki z cukinii i pieczarek

Krok 7 z 10

Jajko roztrzepać i przelać do warzyw.

Pieczone placki z cukinii i pieczarek

Krok 8 z 10

Dodać mąkę i sól, pieprz do smaku. Wymieszać.

Pieczone placki z cukinii i pieczarek

Krok 9 z 10

Nakładać łyżką placki na papier do pieczenia.

Pieczone placki z cukinii i pieczarek

Krok 10 z 10

Piec w nagrzanym piekarniku na lekko brązowy kolor.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez laktozy
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Dodatek
  • Drugie danie
  • Grzyby
  • Jajka
  • Warzywa
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kurczak z warzywami w sosie śmietanowym

    Kurczak z warzywami w sosie śmietanowym

    1 godz 7 min Łatwy
  • Ciasto z cukinią i cynamonem

    Ciasto z cukinią i cynamonem

    1 godz 10 min Łatwy
  • Placuszki z parówką i papryką

    Placuszki z parówką i papryką

    31 min Łatwy
  • Surówka z białej rzodkwi

    Surówka z białej rzodkwi

    20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu