Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ta sałatka z zielonych ogórków przypadnie do gustu miłośnikom słodko-octowej zalewy, w której pasteryzujemy ogórki z dodatkami: marchewką, cebulą, pietruszką, natką i przyprawami. Sałatka z zielonych ogórków w occie jest doskonałym uzupełnieniem dań mięsnych, ale także świetnym dodatkiem do kanapek.
Przygotowanie
170 min
Krok 1
10 min
Umyć ogórki,nie obierać!!!Zetrzeć na plasterki na tarce lub pokroić ręcznie w cienkie plasterki.
Krok 2
5 min
Cebulę pokroić w piórka.
Krok 3
10 min
Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Krok 4
5 min
Natkę pietruszki i czosnek posiekać.
Krok 5
120 min
Do tak przygotowanych warzyw dodać wszystkie pozostałe składniki i starannie wymieszać.Odstawić na 2 godz.
Krok 6
20 min
Sałatkę włożyć do słoików,szczelnie zamknąć i pasteryzować ok.20 min.o temperaturze bliskiej wrzenia(nie gotować).
Krok 1
z
6
Umyć ogórki,nie obierać!!!Zetrzeć na plasterki na tarce lub pokroić ręcznie w cienkie plasterki.
Krok 2
z
6
Cebulę pokroić w piórka.
Krok 3
z
6
Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Krok 4
z
6
Natkę pietruszki i czosnek posiekać.
Krok 5
z
6
Do tak przygotowanych warzyw dodać wszystkie pozostałe składniki i starannie wymieszać.Odstawić na 2 godz.
Krok 6
z
6
Sałatkę włożyć do słoików,szczelnie zamknąć i pasteryzować ok.20 min.o temperaturze bliskiej wrzenia(nie gotować).
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0