1

2

Przepisy

Kurczak musztardowo-czosnkowy

5/5 5 16 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 5 porcji

257 calories kalorie: 257 kcal / porcja

Pieczony kurczak musztardowo-czosnkowy w pysznym sosie ze śmietaną i koperkiem dosłownie rozpływa się w ustach. Zwyczajne pałki z kurczaka zamieniają się w przepyszne danie, gdy upieczemy je w woreczku z musztardą, korniszonkami oraz kompozycją przypraw WINIARY POMYSŁ NA... Soczystego kurczaka z czosnkiem i ziołami. Doskonale smakują z ryżem i gotowanymi na parze różyczkami brokuła.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso oczyść, umyj i posmaruj musztardą.
  2. Do woreczka zamieszczonego w górnej części opakowania włóż mięso i korniszonki, posyp przyprawą z opakowania POMYSŁ NA...
  3. Woreczek zapnij zapinką i umieść w naczyniu do zapiekania.
  4. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 60 minut.
  5. Woreczek ostrożnie przetnij, wyłóż mięso do naczynia, dodaj śmietankę i koperek. Dokładnie wymieszaj.
  6. Podawaj z ryżem i brokułem ugotowanym na parze.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: