Kurczak musztardowo-czosnkowy

5/5 5 17 5 1
5/5 5 17 5 1
  • Przygotowanie: 20 min.

  • Oczekiwanie: 1 godz.

  • Porcje: 5

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso oczyść, umyj i posmaruj musztardą.
  2. Do woreczka zamieszczonego w górnej części opakowania włóż mięso i korniszonki, posyp przyprawą z opakowania POMYSŁ NA...
  3. Woreczek zapnij zapinką i umieść w naczyniu do zapiekania.
  4. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 60 minut.
  5. Woreczek ostrożnie przetnij, wyłóż mięso do naczynia, dodaj śmietankę i koperek. Dokładnie wymieszaj.
  6. Podawaj z ryżem i brokułem ugotowanym na parze.

Opis przepisu:

Pieczony kurczak musztardowo-czosnkowy w pysznym sosie ze śmietaną i koperkiem dosłownie rozpływa się w ustach. Zwyczajne pałki z kurczaka zamieniają się w przepyszne danie, gdy upieczemy je w woreczku z musztardą, korniszonkami oraz kompozycją przypraw WINIARY POMYSŁ NA... soczystego kurczaka z czosnkiem i ziołami. Doskonale smakują z ryżem i gotowanymi na parze różyczkami brokuła.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?