1

2

Przepisy

Jajecznica z kurkami

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 5 minut

porcje: 4 porcje

241 calories kalorie: 241 kcal / porcja

Sycąca, ciepła jajecznica na śniadanie to doskonały wybór na początek dnia, a jeszcze lepszy, jeżeli podasz ją z sezonowym przysmakiem – kurkami! Jajecznica z kurkami jest tak samo prosta jak zwykła jajecznica. Jajka mieszamy z mlekiem i doprawiamy Maggi, a poza tym - możemy poeksperymentować i dodać do naszej jajecznicy z kurkami siekany szczypiorek, zioła prowansalskie i liście świeżej mięty. Jajecznicę z kurkami podawaj z chrupiącym pieczywem i plastrami dojrzałego pomidora. Dorzuć jeszcze ulubione warzywa… i zacznij pysznie dzień!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka wybij do miski, dodaj mleko, Przyprawę MAGGI, sól i pieprz do smaku. Dokładnie połącz.
  2. Kurki oczyść i umyj, większe przekrój na połowę.
  3. Na patelni rozgrzej łyżkę masło, podsmaż kurki przez 5 minut. Wlej masę jajeczną i smaż do odpowiednie konsystencji.
  4. Przed podaniem posyp szczypiorkiem. Podaj z pieczywem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: