Zupa z kurkami i serem
18min
Łatwy
150
g
Kurki
1
Por
1
łyżka
Masło
1
opakowanie
Serek topiony
1
łyżka
Koperek
.
Wartości odżywcze
Białko
2.42 g
Węglowodany
7.17 g
Tłuszcze
10.69 g
Wartość energetyczna
131.36 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
18 min
Krok 1
5 min
Kurki i pora oczyść, pokrój i podsmaż na maśle przez 5 minut.
Krok 2
2 min
Rosół wsyp do wrzącej wody.
Krok 3
7 min
Dodaj kurki z porem. Gotuj przez 7 minut.
Krok 4
2 min
Do zupy dodaj ser i dokładnie go rozprowadź.
Krok 5
2 min
Posyp koperkiem. Podawaj.
Prościutka zupa z kurkami i serem, którą ugotuje każdy miłośnik grzybów. Do Rosołu z kury z makaronem WINIARY dodajemy podsmażane na maśle kurki z porem, a całość zagęszczamy i "śmietankujemy" topionym serkiem. Można posypać siekanym koperkiem, ale można też... świeżą miętą, która doskonale komponuje się z kurkami. Pyszna z paluszkami lub pasztecikami z ciasta francuskiego, które można podać na zimno lub podgrzać w opiekaczu.
Komentarze 0