Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Prościutka zupa z kurkami i serem, którą ugotuje każdy miłośnik grzybów. Do Rosołu z kury z makaronem WINIARY dodajemy podsmażane na maśle kurki z porem, a całość zagęszczamy i "śmietankujemy" topionym serkiem. Można posypać siekanym koperkiem, ale można też... świeżą miętą, która doskonale komponuje się z kurkami. Pyszna z paluszkami lub pasztecikami z ciasta francuskiego, które można podać na zimno lub podgrzać w opiekaczu.
Przygotowanie
18 min
Krok 1
5 min
Kurki i pora oczyść, pokrój i podsmaż na maśle przez 5 minut.
Krok 2
2 min
Rosół wsyp do wrzącej wody.
Krok 3
7 min
Dodaj kurki z porem. Gotuj przez 7 minut.
Krok 4
2 min
Do zupy dodaj ser i dokładnie go rozprowadź.
Krok 5
2 min
Posyp koperkiem. Podawaj.
Krok 1
z
5
Kurki i pora oczyść, pokrój i podsmaż na maśle przez 5 minut.
Krok 2
z
5
Rosół wsyp do wrzącej wody.
Krok 3
z
5
Dodaj kurki z porem. Gotuj przez 7 minut.
Krok 4
z
5
Do zupy dodaj ser i dokładnie go rozprowadź.
Krok 5
z
5
Posyp koperkiem. Podawaj.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0