Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa z kurkami i serem

(0)
18min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

150  g
Kurki
50  g
Por
1  łyżka
Masło
1  opakowanie
Serek topiony
1  łyżka
Koperek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
2.27 g
Węglowodany
5.79 g
Tłuszcze
10.66 g
Wartość energetyczna
125.41 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

18 min
Krok 1
5 min
Kurki i pora oczyść, pokrój i podsmaż na maśle przez 5 minut.
Krok 2
2 min
Rosół wsyp do wrzącej wody.
Krok 3
7 min
Dodaj kurki z porem. Gotuj przez 7 minut.
Krok 4
2 min
Do zupy dodaj ser i dokładnie go rozprowadź.
Krok 5
2 min
Posyp koperkiem. Podawaj.
Zupa z kurkami i serem

Krok 1 z 5

Kurki i pora oczyść, pokrój i podsmaż na maśle przez 5 minut.

Zupa z kurkami i serem

Krok 2 z 5

Rosół wsyp do wrzącej wody.

Zupa z kurkami i serem

Krok 3 z 5

Dodaj kurki z porem. Gotuj przez 7 minut.

Zupa z kurkami i serem

Krok 4 z 5

Do zupy dodaj ser i dokładnie go rozprowadź.

Zupa z kurkami i serem

Krok 5 z 5

Posyp koperkiem. Podawaj.

Prościutka zupa z kurkami i serem, którą ugotuje każdy miłośnik grzybów. Do Rosołu z kury z makaronem WINIARY dodajemy podsmażane na maśle kurki z porem, a całość zagęszczamy i "śmietankujemy" topionym serkiem. Można posypać siekanym koperkiem, ale można też... świeżą miętą, która doskonale komponuje się z kurkami. Pyszna z paluszkami lub pasztecikami z ciasta francuskiego, które można podać na zimno lub podgrzać w opiekaczu.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha