Sałatka śledziowa z warzywami

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 15 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Śledzie umyj, zalej zimną wodą i pozostaw na godzinę, odsącz.
  2. Warzywa obierz, umyj i ugotuj w posolonej wodzie, odsącz i ostudź.
  3. Warzywa i śledzie pokrój w grubą kostkę, a ogórki w drobną kostkę.
  4. Wymieszaj wszystkie składniki z Majonezem i musztardą, dopraw solą i pieprzem.
  5. Sałatkę podawaj udekorowaną zieleniną.

Opis przepisu:

Pożywna przekąska na co dzień i od święta: sałatka śledziowa z warzywami. Z tego, co zazwyczaj mamy pod ręką: marchewki, pietruszki i ziemniaka (można ugotować je w Bulionie warzywnym WINIARY), ogórka konserwowego, odrobiny musztardy i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. W wersji błyskawicznej sałatkę możemy przyrządzić z warzyw z domowego rosołu i ziemniaków z obiadu oraz śledzia po wiejsku (łagodny, nie wymaga moczenia).

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?