1

2

Przepisy

Sałatka śledziowa z warzywami

0/5 0 0 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 4 porcje

503 calories kalorie: 503 kcal / porcja

Pożywna przekąska na co dzień i od święta: sałatka śledziowa z warzywami. Z tego, co zazwyczaj mamy pod ręką: marchewki, pietruszki i ziemniaka (można ugotować je w Bulionie warzywnym WINIARY), ogórka konserwowego, odrobiny musztardy i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. W wersji błyskawicznej sałatkę możemy przyrządzić z warzyw z domowego rosołu i ziemniaków z obiadu oraz śledzia po wiejsku (łagodny, nie wymaga moczenia).

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Śledzie umyj, zalej zimną wodą i pozostaw na 1 godzinę, odsącz.
  2. Warzywa obierz, umyj i ugotuj w posolonej wodzie, odsącz i ostudź.
  3. Warzywa i śledzie pokrój w grubą kostkę, a ogórki w drobną kostkę.
  4. Wymieszaj wszystkie składniki z Majonezem i musztardą, dopraw solą i pieprzem.
  5. Sałatkę podawaj udekorowaną zieleniną.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: