Szynka wieprzowa do chlebka

5/5 5 5 5 1
5/5 5 5 5 1
  • Przygotowanie: 30 min.

  • Oczekiwanie: 6 godz. 30 min.

  • Porcje: 20

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Olej, zmielone przyprawy i miód wymieszać w miseczce.
  2. Mięso umyć, oczyścić i osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć dobrze marynatą, zawinąć w folię i odstawić do lodówki na kilka godzin lub na noc.
  3. Rozgrzać piekarnik do 190, mięso wyciągnąć z folii. Do naczynia żaroodpornego wlać 1/3 szklanki wody i ułożyć szynkę. Naczynie przykryć i włożyć do nagrzanego piekarnika.
  4. Piec około 1,5 godziny (czasem krócej trzeba sprawdzać ) podlewając powstałym sosem co jakiś czas.

Opis przepisu:

Szynka wieprzowa to doskonały przepis na smakowity dodatek do chleba. Dzięki takiej szynce nawet najprostsza kanapka stanie się wyśmienitym i sycącym daniem. Sprawdź nasz przepis na szynkę wieprzową!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?