Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Szynka wieprzowa do chlebka

  • Szynka wieprzowa do chlebka
  • czas Łączny czas: 100 min (Przygotowanie: 10 min Oczekiwanie 90 min)
  • porcji Porcji: 20
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Olej, zmielone przyprawy i miód wymieszać w miseczce. Mięso umyć, oczyścić i osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć dobrze marynatą, zawinąć w folię i odstawić do lodówki na kilka godzin lub na noc.
  2. Rozgrzać piekarnik do 190'', mięso wyciągnąć z folii, do naczynia żaroodpornego wlać 1/3 szklanki wody i ułożyć szynkę, naczynie przykryć i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 1,5 godziny (czasem krócej trzeba sprawdzać ) podlewając powstałym sosem co jakiś czas.
  3. Szynka najlepiej smakuje z chlebkiem i musztardą.
Kalorie: - kcal / 20 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Szynka wieprzowa do chlebka

Wydrukuj przepis

Szynka wieprzowa do chlebka

Zgłoś przepis do moderacji