Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Szynka wieprzowa do chlebka

  • Szynka wieprzowa do chlebka
  • czas Łączny czas: 100 min (Przygotowanie: 10 min Oczekiwanie 90 min)
  • porcji Porcji: 20
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Olej, zmielone przyprawy i miód wymieszać w miseczce. Mięso umyć, oczyścić i osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć dobrze marynatą, zawinąć w folię i odstawić do lodówki na kilka godzin lub na noc.
  2. Rozgrzać piekarnik do 190'', mięso wyciągnąć z folii, do naczynia żaroodpornego wlać 1/3 szklanki wody i ułożyć szynkę, naczynie przykryć i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 1,5 godziny (czasem krócej trzeba sprawdzać ) podlewając powstałym sosem co jakiś czas.
  3. Szynka najlepiej smakuje z chlebkiem i musztardą.
Kalorie: - kcal / 20 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Szynka wieprzowa do chlebka
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Szynka wieprzowa do chlebka

Wydrukuj przepis

Szynka wieprzowa do chlebka

Zgłoś przepis do moderacji