Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Udka z kurczaka w marynacie
Dodaj do CookBook

Udka z kurczaka w marynacie

(0)
1 godz 35 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest nulkaa22
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3 
Ćwiartka z kurczaka
3  łyżek
Sos Meksykański Salsa WINIARY
4  łyżek
Olej
1.5  łyżek
Sok z cytryny
4  ząbków
Czosnek
1.5  łyżeczek
Pieprz młotkowany z kolendrą
1.5  łyżek
Musztarda sarepska
1.5  łyżeczek
Papryka mielona
0.5  łyżeczka
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
7.7 g
Wartość energetyczna
444.5 kcal
Tłuszcze
37.2 g
Białko
19.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotuj aromatyczną marynatę z oleju, musztardy, zmiażdżonego czosnku, soku z cytryny, pieprzu, kolendry i soli. Udka z kurczaka oprósz mieloną papryką i obłóż marynatą. Tak przygotowane mięsko włóż do rękawa do pieczenia. Pyszne, aromatyczne mięso z chrupiącą skórką skusi każdego smakosza pysznych obiadów. Do udek z kurczaka w marynacie dodaj ziemniaczki i ogórki kiszone, wtedy masz pewność na obiad doskonały!

Przygotowanie

95 min
  • Krok 1

    5 min
    Do miseczki wlać olej, dodać musztardę, sos meksykański WINIARY, zmiażdżony czosnek, sok z cytryny, pieprz młotkowany z kolendrą, sól, wymieszać.
  • Krok 2

    30 min
    Mięso umyć, osuszyć, oprószyć mieloną papryką i obłożyć marynatą. Przykryć i pozostawić w lodówce.
  • Krok 3

    60 min
    Następnie mięso włożyć do rękawa do pieczenia. Przebić w kilku miejscach folię, ułożyć w brytfannie i włożyć do piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 1 godziny. Po 40 minutach przeciąć folię i dopiec mięso (powstanie ładna chrupiąca skórka).
Udka z kurczaka w marynacie

Krok 1 z 3

Do miseczki wlać olej, dodać musztardę, sos meksykański WINIARY, zmiażdżony czosnek, sok z cytryny, pieprz młotkowany z kolendrą, sól, wymieszać.

Udka z kurczaka w marynacie

Krok 2 z 3

Mięso umyć, osuszyć, oprószyć mieloną papryką i obłożyć marynatą. Przykryć i pozostawić w lodówce.

Udka z kurczaka w marynacie

Krok 3 z 3

Następnie mięso włożyć do rękawa do pieczenia. Przebić w kilku miejscach folię, ułożyć w brytfannie i włożyć do piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 1 godziny. Po 40 minutach przeciąć folię i dopiec mięso (powstanie ładna chrupiąca skórka).

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Boże Narodzenie
  • Danie główne
  • Jesień
  • Kuchnia regionalna
  • Łatwy przepis
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Rodzinny posiłek
  • Uroczystość
  • Warzywa
  • Zima
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Udka z kurczaka pieczone w musztardzie

    Udka z kurczaka pieczone w musztardzie

    2 godz 47 min Łatwy
  • Smażone udka z kurczaka

    Smażone udka z kurczaka

    1 godz 10 min Łatwy
  • Zupa ogórkowa na udkach

    Zupa ogórkowa na udkach

    1 godz 18 min Łatwy
  • Udka z kurczaka w jamajskiej marynacie

    Udka z kurczaka w jamajskiej marynacie

    1 godz 23 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu