Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Udka z kurczaka w marynacie

0
125 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Ćwiartka z kurczaka
3 łyżek
Olej
1 łyżka
Sok z cytryny
3 ząbków
Czosnek
1 łyżeczka
Pieprz młotkowany z kolendrą
1 łyżka
Musztarda sarepska
1 łyżeczka
Papryka mielona
0.5 łyżeczka
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
19.52 g
Węglowodany
5.27 g
Tłuszcze
39.49 g
Wartość energetyczna
453.51 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

125 min
Krok 1
5 min
Do miseczki wlać olej, dodać musztardę, zmiażdżony czosnek, sok z cytryny, pieprz młotkowany z kolendrą, sól, wymieszać.
Krok 2
60 min
Mięso umyć, osuszyć, oprószyć mieloną papryką i obłożyć marynatą. Przykryć i pozostawić w lodówce.
Krok 3
60 min
Następnie mięso włożyć do rękawa do pieczenia. Przebić w kilku miejscach folię, ułożyć w brytfannie i włożyć do piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 1 godziny. Po 40 minutach przeciąć folię i dopiec mięso (powstanie ładna chrupiąca skórka).
Udka z kurczaka w marynacie

Krok 1 z 3

Do miseczki wlać olej, dodać musztardę, zmiażdżony czosnek, sok z cytryny, pieprz młotkowany z kolendrą, sól, wymieszać.

Udka z kurczaka w marynacie

Krok 2 z 3

Mięso umyć, osuszyć, oprószyć mieloną papryką i obłożyć marynatą. Przykryć i pozostawić w lodówce.

Udka z kurczaka w marynacie

Krok 3 z 3

Następnie mięso włożyć do rękawa do pieczenia. Przebić w kilku miejscach folię, ułożyć w brytfannie i włożyć do piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 1 godziny. Po 40 minutach przeciąć folię i dopiec mięso (powstanie ładna chrupiąca skórka).

Przygotuj aromatyczną marynatę z oleju, musztardy, zmiażdżonego czosnku, soku z cytryny, pieprzu, kolendry i soli. Udka z kurczaka oprósz mieloną papryką i obłóż marynatą. Tak przygotowane mięsko włóż do rękawa do pieczenia. Pyszne, aromatyczne mięso z chrupiącą skórką skusi każdego smakosza pysznych obiadów. Do udek z kurczaka w marynacie dodaj ziemniaczki i ogórki kiszone, wtedy masz pewność na obiad doskonały!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika