1

2

Przepisy

Pita z grillowanymi warzywami

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

348 calories kalorie: 348 kcal / porcja

Pita z grillowanymi warzywami, to nie lada gratka dla miłośników miejskich specjałów kulinarnych! Przygotuj ją według naszego przepisu, a przekonasz się, że domowa smakuje jeszcze lepiej!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Umyj, a następnie osusz bakłażana, cukinię i paprykę. Pokrój je w plastry.
  2. Oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, skrop olejem i pozostaw na 0,5 godz.
  3. Następnie piecz na grillu lub patelni grillowej przez około 10 minut.
  4. Pity podpiecz w piekarniku lub w opiekaczu.
  5. Pomidor i cebulę pokrój w plastry, a pity przekrój ostrym nożem i w powstałą kieszeń dodaj Sos tatarski.
  6. Dodawaj kolejno pomidor, cebulę, warzywa grillowane oraz szynkę zwiniętą w ruloniki po 2 plastry.
  7. Podawaj od razu po przygotowaniu.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: