Pita z grillowanymi warzywami

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 45 min.

  • Porcje 4

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Umyj, a następnie osusz bakłażana, cukinię i paprykę. Pokrój je w plastry.
  2. Oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, skrop olejem i pozostaw na 0,5 godz.
  3. Następnie piecz na grillu lub patelni grillowej przez około 10 minut.
  4. Pity podpiecz w piekarniku lub w opiekaczu.
  5. Pomidor i cebulę pokrój w plastry, a pity przekrój ostrym nożem i w powstałą kieszeń dodaj Sos tatarski.
  6. Dodawaj kolejno pomidor, cebulę, warzywa grillowane oraz szynkę zwiniętą w ruloniki po 2 plastry.
  7. Podawaj od razu po przygotowaniu.

Opis przepisu:

Pita z grillowanymi warzywami, to nie lada gratka dla miłośników miejskich specjałów kulinarnych! Przygotuj ją według naszego przepisu, a przekonasz się, że domowa pita smakuje jeszcze lepiej! Nie zapomnij o Sosie Tatarskim WINIARY, który podkreśli fakturę i smak reszty składników.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?