Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na łopatkę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Cukinia i bakłażan w cieście

Cukinia i bakłażan w cieście

(5)
40min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest radish

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Cukinia
1 
Bakłażan
1 
Jajko
0.5  szklanka
Mąka pszenna pełnoziarnista
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
trochę
Bazylia świeża
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
10.62 g
Węglowodany
38.63 g
Tłuszcze
3.88 g
Wartość energetyczna
213.15 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Plastry bakłażana i cukinii w cieście to smaczny dodatek do obiadu lub ciekawa przekąska na wieczór.

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    5 min
    Warzywa umyj, osusz i pokrój w plastry.
  • Krok 2

    15 min
    Plastry bakłażana natrzyj solą i pozostaw na kilkanaście minut. Bakłażan puści soki, dzięki czemu nie będzie gorzki. Następnie osusz warzywo papierowym ręcznikiem.
  • Krok 3

    5 min
    Do jednej miseczki wbij jajko i przypraw go solą, pieprzem i ziołami. Do drugiej wsyp mąkę.
  • Krok 4

    5 min
    Panieruj warzywa w kolejności: mąka, jajko i znów mąka.
  • Krok 5

    10 min
    Na patelnii rozgrzej olej słonecznikowy, a następnie smaż na nim panierowane cukinie i bakłażany.
Cukinia i bakłażan w cieście

Krok 1 z 5

Warzywa umyj, osusz i pokrój w plastry.

Cukinia i bakłażan w cieście

Krok 2 z 5

Plastry bakłażana natrzyj solą i pozostaw na kilkanaście minut. Bakłażan puści soki, dzięki czemu nie będzie gorzki. Następnie osusz warzywo papierowym ręcznikiem.

Cukinia i bakłażan w cieście

Krok 3 z 5

Do jednej miseczki wbij jajko i przypraw go solą, pieprzem i ziołami. Do drugiej wsyp mąkę.

Cukinia i bakłażan w cieście

Krok 4 z 5

Panieruj warzywa w kolejności: mąka, jajko i znów mąka.

Cukinia i bakłażan w cieście

Krok 5 z 5

Na patelnii rozgrzej olej słonecznikowy, a następnie smaż na nim panierowane cukinie i bakłażany.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Jajka
  • Kanapki
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Bakłażan faszerowany mozarellą i pomidorami

    Bakłażan faszerowany mozarellą i pomidorami

    1 godz 20 min Łatwy
  • Pieczone plastry bakłażana

    Pieczone plastry bakłażana

    1 godz 2 min Średni
  • Grillowany bakłażan z chrupiącą posypką

    Grillowany bakłażan z chrupiącą posypką

    1 godz 31 min Łatwy
  • Zapiekanka Moussaka z ziemniakami

    Zapiekanka Moussaka z ziemniakami

    1 godz 7 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu