Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cukinia i bakłażan w cieście

(5)
40min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest radish
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Cukinia
1 
Bakłażan
1 
Jajko
0.5  szklanka
Mąka pszenna pełnoziarnista
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
trochę
Bazylia świeża

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
10.62 g
Węglowodany
38.63 g
Tłuszcze
3.88 g
Wartość energetyczna
213.15 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
5 min
Warzywa umyj, osusz i pokrój w plastry.
Krok 2
15 min
Plastry bakłażana natrzyj solą i pozostaw na kilkanaście minut. Bakłażan puści soki, dzięki czemu nie będzie gorzki. Następnie osusz warzywo papierowym ręcznikiem.
Krok 3
5 min
Do jednej miseczki wbij jajko i przypraw go solą, pieprzem i ziołami. Do drugiej wsyp mąkę.
Krok 4
5 min
Panieruj warzywa w kolejności: mąka, jajko i znów mąka.
Krok 5
10 min
Na patelnii rozgrzej olej słonecznikowy, a następnie smaż na nim panierowane cukinie i bakłażany.
Cukinia i bakłażan w cieście

Krok 1 z 5

Warzywa umyj, osusz i pokrój w plastry.

Cukinia i bakłażan w cieście

Krok 2 z 5

Plastry bakłażana natrzyj solą i pozostaw na kilkanaście minut. Bakłażan puści soki, dzięki czemu nie będzie gorzki. Następnie osusz warzywo papierowym ręcznikiem.

Cukinia i bakłażan w cieście

Krok 3 z 5

Do jednej miseczki wbij jajko i przypraw go solą, pieprzem i ziołami. Do drugiej wsyp mąkę.

Cukinia i bakłażan w cieście

Krok 4 z 5

Panieruj warzywa w kolejności: mąka, jajko i znów mąka.

Cukinia i bakłażan w cieście

Krok 5 z 5

Na patelnii rozgrzej olej słonecznikowy, a następnie smaż na nim panierowane cukinie i bakłażany.

Plastry bakłażana i cukinii w cieście to smaczny dodatek do obiadu lub ciekawa przekąska na wieczór.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 5
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
55
55
00
00
00
00
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) ndz., 09/12/2021 - 19:49 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) ndz., 09/12/2021 - 19:49 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) ndz., 09/12/2021 - 19:49 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) ndz., 09/12/2021 - 19:49 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) ndz., 09/12/2021 - 19:49 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha