Cukinia i bakłażan w cieście
40min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
10.62 g
Węglowodany
38.63 g
Tłuszcze
3.88 g
Wartość energetyczna
213.15 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
40 min
Krok 1
5 min
Warzywa umyj, osusz i pokrój w plastry.
Krok 2
15 min
Plastry bakłażana natrzyj solą i pozostaw na kilkanaście minut. Bakłażan puści soki, dzięki czemu nie będzie gorzki. Następnie osusz warzywo papierowym ręcznikiem.
Krok 3
5 min
Do jednej miseczki wbij jajko i przypraw go solą, pieprzem i ziołami. Do drugiej wsyp mąkę.
Krok 4
5 min
Panieruj warzywa w kolejności: mąka, jajko i znów mąka.
Krok 5
10 min
Na patelnii rozgrzej olej słonecznikowy, a następnie smaż na nim panierowane cukinie i bakłażany.
Plastry bakłażana i cukinii w cieście to smaczny dodatek do obiadu lub ciekawa przekąska na wieczór.
Komentarze 0