Cukinia z patelni
17min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
2.82 g
Węglowodany
10.29 g
Tłuszcze
2.09 g
Wartość energetyczna
71.4 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
17 min
Krok 1
5 min
Cukinie umyłam i pokroiłam w plastry ok. 1 cm grubości , ze skórką .
Krok 2
1 min
Każdy plaster z obu stron posypałam papryka i oregano zamoczyłam w rozmąconym jajku i posoliłam a potem obtoczyłam w bułce tartej .
Krok 3
10 min
Cukinie kładziemy na rozgrzany tłuszcz i smażymy na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.
Krok 4
1 min
Najbardziej lubię ją zaraz po usmażeniu .
Pyszna cukinia z patelni to idealne dopełnienie np. do mięs lub pomysł na lekką kolację. Pokrojona w talarki cukinia, usmażona w aromatycznej panierce sprawdzi się szczególnie w przypadku tych osób, które lubią proste i smaczne rozwiązania w kuchni. Sprawdź nasz przepis na cukinię z patelni!
Komentarze 0