
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Cukinia z patelni

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
1 minKrok 3
10 minKrok 4
1 minKrok 1 z 4
Cukinie umyłam i pokroiłam w plastry ok. 1 cm grubości , ze skórką .
Krok 2 z 4
Każdy plaster z obu stron posypałam papryka i oregano zamoczyłam w rozmąconym jajku i posoliłam a potem obtoczyłam w bułce tartej .
Krok 3 z 4
Cukinie kładziemy na rozgrzany tłuszcz i smażymy na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.
Krok 4 z 4
Najbardziej lubię ją zaraz po usmażeniu .
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1