Muffinki z pieczarkami

Oceń ten przepis!

5/5 5 43 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 12

5/5 5 43 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę podziel na cztery części, pokrój w paseczki, zeszklij na patelni na rozgrzanym maśle.
  2. Pieczarki pokrój na cząstki i dodaj do cebuli. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem, ostudź.
  3. W jednej misce połącz składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia, sól, pieprz.
  4. W drugiej misce połącz składniki mokre: maślankę, jajko, ser Lazur (w małych kawałkach).
  5. Połącz zawartość obydwu misek (mieszaj delikatnie, nie musi być dokładnie). Dodaj pieczarki i cebulę, też delikatnie przemieszaj.
  6. Ciastem napełnij foremki do muffinek. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 25 minut. Podawaj jako przystawkę.

Opis przepisu:

Muffinki z pieczarkami, cebulką i serem lazur to doskonała przekąska na przyjęcie ze szwedzkim stołem. W przypadku tak pysznych muffinów niestety może rządzić zasada „Kto pierwszy, ten lepszy…”, bo kto oprze się sycącym babeczkom w uroczych papilotkach? Pieczarkowe muffinki z serem lazur rewelacyjnie smakują zarówno z filiżanką czerwonego barszczu, który zwykle podajesz do krokietów, jak i lampką wytrawnego wina. Poznaj nasze inne przepisy na wytrawne muffinki!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?