Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Muffinki ze szpinakiem i serem feta

(0)
1 godz 20 min
Średni
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
Przyprawa Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY
200  g
Szpinak Mrożony
100  g
Ser feta
250  g
Mąka pszenna
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia WINIARY
1  łyżeczka
Soda oczyszczona
2 
Jajko
250  ml
Jogurt naturalny
100  g
Roztopione masło
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
6.34 g
Węglowodany
17.21 g
Tłuszcze
4.53 g
Wartość energetyczna
129.02 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Muffinki to nie tylko słodkie specjały. Jako smakowity dowód przedstawiamy przepis na muffinki ze szpinakiem i serem feta! To prosty sposób na wyszukaną przystawkę, a także sycące i ciepłe śniadanie. Muffinki z serem feta i szpinakiem możesz doprawić dowolnymi przyprawami – np. papryką i curry na ostro. Jesienią do wytrawnych muffinek warto dodać posiekany czosnek – dla zdrowia!

Przygotowanie

80 min
  • Krok 1

    20 min
    Szpinak rozmroź i podduś na patelni do odparowania płynu. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, ostudź.
  • Krok 2

    15 min
    W jednej misce połącz składniki suche (mąka, proszek do pieczenia, soda, sól) w drugiej mokre (jajka, jogurt naturalny, masło).
  • Krok 3

    10 min
    Połącz jedne z drugimi. Jeżeli ciasto jest za gęste (składniki nie są dobrze połączone) dodaj trochę wody, a jeśli za rzadkie - mąki.
  • Krok 4

    3 min
    Dodaj szpinak i rozdrobniony ser feta.
  • Krok 5

    30 min
    Ciastem napełnij foremki do muffinek. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 25 minut.
  • Krok 6

    2 min
    Podawaj na ciepło jako przystawkę.
Muffinki ze szpinakiem i serem feta

Krok 1 z 6

Szpinak rozmroź i podduś na patelni do odparowania płynu. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, ostudź.

Muffinki ze szpinakiem i serem feta

Krok 2 z 6

W jednej misce połącz składniki suche (mąka, proszek do pieczenia, soda, sól) w drugiej mokre (jajka, jogurt naturalny, masło).

Muffinki ze szpinakiem i serem feta

Krok 3 z 6

Połącz jedne z drugimi. Jeżeli ciasto jest za gęste (składniki nie są dobrze połączone) dodaj trochę wody, a jeśli za rzadkie - mąki.

Muffinki ze szpinakiem i serem feta

Krok 4 z 6

Dodaj szpinak i rozdrobniony ser feta.

Muffinki ze szpinakiem i serem feta

Krok 5 z 6

Ciastem napełnij foremki do muffinek. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 25 minut.

Muffinki ze szpinakiem i serem feta

Krok 6 z 6

Podawaj na ciepło jako przystawkę.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Dodatek
  • Jajka
  • Kolacja
  • Kuchnia europejska
  • Mniejsze danie
  • Obiad
  • Pieczenie
  • Warzywa
  • Z jajkami

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Muffinki z cynamonem

    1 godz 2 min Łatwy
  • Drożdżówki ze śliwkami i cynamonem

    3 godz Łatwy
  • Muffinki bananowo-czekoladowe

    40 min Łatwy
  • Muffinki z pieczarkami

    55 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu