Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Muffinki ze szpinakiem i serem feta
Dodaj do CookBook

Muffinki ze szpinakiem i serem feta

(0)
1 godz 20 min
Średni
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
Przyprawa Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY
200  g
Szpinak Mrożony
100  g
Ser feta
250  g
Mąka pszenna
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia
1  łyżeczka
Soda oczyszczona
2 
Jajko
250  ml
Jogurt naturalny
100  g
Roztopione masło
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
17.2 g
Wartość energetyczna
128.9 kcal
Tłuszcze
4.5 g
Białko
6.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Muffinki to nie tylko słodkie specjały. Jako smakowity dowód przedstawiamy przepis na muffinki ze szpinakiem i serem feta! To prosty sposób na wyszukaną przystawkę, a także sycące i ciepłe śniadanie. Muffinki z serem feta i szpinakiem możesz doprawić dowolnymi przyprawami – np. papryką i curry na ostro. Jesienią do wytrawnych muffinek warto dodać posiekany czosnek – dla zdrowia!

Przygotowanie

80 min
  • Krok 1

    20 min
    Szpinak rozmroź i podduś na patelni do odparowania płynu. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, ostudź.
  • Krok 2

    15 min
    W jednej misce połącz składniki suche (mąka, proszek do pieczenia, soda, sól) w drugiej mokre (jajka, jogurt naturalny, masło).
  • Krok 3

    10 min
    Połącz jedne z drugimi. Jeżeli ciasto jest za gęste (składniki nie są dobrze połączone) dodaj trochę wody, a jeśli za rzadkie - mąki.
  • Krok 4

    3 min
    Dodaj szpinak i rozdrobniony ser feta.
  • Krok 5

    30 min
    Ciastem napełnij foremki do muffinek. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 25 minut.
  • Krok 6

    2 min
    Podawaj na ciepło jako przystawkę.
Muffinki ze szpinakiem i serem feta

Krok 1 z 6

Szpinak rozmroź i podduś na patelni do odparowania płynu. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, ostudź.

Muffinki ze szpinakiem i serem feta

Krok 2 z 6

W jednej misce połącz składniki suche (mąka, proszek do pieczenia, soda, sól) w drugiej mokre (jajka, jogurt naturalny, masło).

Muffinki ze szpinakiem i serem feta

Krok 3 z 6

Połącz jedne z drugimi. Jeżeli ciasto jest za gęste (składniki nie są dobrze połączone) dodaj trochę wody, a jeśli za rzadkie - mąki.

Muffinki ze szpinakiem i serem feta

Krok 4 z 6

Dodaj szpinak i rozdrobniony ser feta.

Muffinki ze szpinakiem i serem feta

Krok 5 z 6

Ciastem napełnij foremki do muffinek. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 25 minut.

Muffinki ze szpinakiem i serem feta

Krok 6 z 6

Podawaj na ciepło jako przystawkę.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Dodatek
  • Jajka
  • Kolacja
  • Kuchnia europejska
  • Mniejsze danie
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Pieczenie
  • Poniżej 300 kcal
  • Warzywa
  • Z jajkami
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Muffinki czekoladowe z wiśniami

    Muffinki czekoladowe z wiśniami

    45 min Łatwy
  • Muffinki mac and cheese

    Muffinki mac and cheese

    58 min Łatwy
  • Muffinki z cukinii

    Muffinki z cukinii

    42 min Łatwy
  • Muffinki z pieczarkami

    Muffinki z pieczarkami

    55 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu