Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Muffinki ze szpinakiem i serem feta

0
80 min
Łatwy

Składniki

-
12 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

200 g
Szpinak Mrożony
100 g
Ser feta
250 g
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Soda oczyszczona
2 
Jajko
250 ml
Jogurt naturalny
100 g
Masło

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

80 min
Krok 1
10 min
Szpinak rozmroź i podduś na patelni do odparowania płynu. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, ostudź.
Krok 2
15 min
W jednej misce połącz składniki suche (mąka, proszek do pieczenia, soda, sól) w drugiej mokre (jajka, jogurt naturalny, masło).
Krok 3
10 min
Połącz jedne z drugimi. Jeżeli ciasto jest za gęste (składniki nie są dobrze połączone) dodaj trochę wody, a jeśli za rzadkie - mąki.
Krok 4
3 min
Dodaj szpinak i rozdrobniony ser feta.
Krok 5
5 min
Ciastem napełnij foremki do muffinek. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 25 minut.
Krok 6
2 min
Podawaj na ciepło jako przystawkę.
Muffinki ze szpinakiem i serem feta

Krok 1 z 6

Szpinak rozmroź i podduś na patelni do odparowania płynu. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, ostudź.

Muffinki ze szpinakiem i serem feta

Krok 2 z 6

W jednej misce połącz składniki suche (mąka, proszek do pieczenia, soda, sól) w drugiej mokre (jajka, jogurt naturalny, masło).

Muffinki ze szpinakiem i serem feta

Krok 3 z 6

Połącz jedne z drugimi. Jeżeli ciasto jest za gęste (składniki nie są dobrze połączone) dodaj trochę wody, a jeśli za rzadkie - mąki.

Muffinki ze szpinakiem i serem feta

Krok 4 z 6

Dodaj szpinak i rozdrobniony ser feta.

Muffinki ze szpinakiem i serem feta

Krok 5 z 6

Ciastem napełnij foremki do muffinek. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 25 minut.

Muffinki ze szpinakiem i serem feta

Krok 6 z 6

Podawaj na ciepło jako przystawkę.

Muffinki to nie tylko słodkie specjały. Jako smakowity dowód przedstawiamy przepis na muffinki ze szpinakiem i serem feta! To prosty sposób na wyszukaną przystawkę, a także sycące i ciepłe śniadanie. Muffinki z serem feta i szpinakiem możesz doprawić dowolnymi przyprawami – np. papryką i curry na ostro. Jesienią do wytrawnych muffinek warto dodać posiekany czosnek – dla zdrowia!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika