Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Tęczowe Ptasie Mleczko

  • czas Łączny czas: 120 min (Przygotowanie: 60 min Oczekiwanie 60 min)
  • porcji Porcji: 12
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Każdą galaretkę rozpuszczamy oddzielnie w 1 i 1/2 szklance wody. Do wystudzonych, ale jeszcze nie skrzepniętych galaretek dodajemy po 1 kubeczku serka i mieszając rozpuszczamy go w galaretkach. Następnie płynne galaretki wstawiamy na parę minut do lodówki - do stanu, gdy zacznie krzepnąć - każdą pojedynczo, w odstępach co kilka minut. Gdy pierwsza z galaretek zacznie krzepnąć wyjmujemy ją i miksujemy mikserem do uzyskania lekkiej puszystości. Myślę, że nie jest to tak naprawdę konieczne, ale powoduje, że galaretki nabierają pysznej piankowej konsystencji. Wylewamy pierwsza warstwę do małej okrągłej tortownicy i czekamy kilka minut aż zastygnie. Następnie procedurę powtarzamy z drugą i trzecia galaretką. Gdy ostatnia warstwa zastygnie - ubić śmietankę ze śmietan - fixem, wyłożyć na galaretki i całośc posypać czekoladą. Można zamiast śmietanki na wierzch poukładać owoce - np. brzoskwinie z puszki i zalać to samą galaretką. Pomysłów na ostatnią warstwę może być wiele. Proponuje równnież dosłodzić galaretki cukrem pudrem w czasie miksowania - ale to oczywiście zależy od tego co kto lubi:-).
Kalorie: - kcal / 12 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 19 października 2011
    miutka8

    Wygląda niesamowicie zachęcająco. Od razu chciało by się skosztowac ten kawałek.

    +0
  • 30 września 2011
    anya-ka

    te kolory robią wrażenie! :)

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Tęczowe Ptasie Mleczko

Wydrukuj przepis

Tęczowe Ptasie Mleczko

Zgłoś przepis do moderacji