Sałatka z buraczków i cukinii

Oceń ten przepis!

5/5 5 22 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 55 min.

  • Porcje 6

5/5 5 22 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cukinie umyć obrać, wydrążyć miąższ, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, nasolić.
  2. Buraki ugotować obrać i też zetrzeć na tarce.
  3. Cebulę pokroić, posolić i po godzinie odcisnąć sok. Wszystko razem wymieszać z cukrem octem i oleje, doprawić do samku pieprzem.
  4. Wkładać do słoików, pasteryzować 15 minut.

Opis przepisu:

Doskonały dodatek do obiadu, czyli sałatka z buraczków i cukinii startych na tarce i pasteryzowanych w słoikach w octowej zalewie. Dodatek cebuli dodaje sałatce z buraczków i cukinii nieco ostrzejszego posmaku, a olej – płynną konsystencję. Możesz zaplanować większą liczbę słoiczków i tym samym przygotować się na zimę, kiedy sezon na świeże warzywa za nami.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?